Trump’ın Eski Danışmanı Bannon’a 4 Ay Hapis Cezası

Trump’ın Eski Danışmanı Bannon’a 4 Ay Hapis Cezası

ABONE OL
22:52 - 21/10/2022 22:52
Trump’ın Eski Danışmanı Bannon’a 4 Ay Hapis Cezası
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Eski Başkan Donald Trump’ın en yakın müttefiki ve danışmanı Steve Bannon, 6 Ocak Kongre baskınını soruşturan Temsilciler Meclisi Özel Komisyonu’nun kendisini ifadeye çağıran celbine uymadığı gerekçesiyle 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Yargıç Carl Nichols, temyiz sürecinde Bannon’un tutuklanmamasına hükmetti ve Bannon’a 6 bin 500 dolarlık para cezası da verdi. Bannon, Temmuz ayında ifade vermeyi ve belge ibraz etmeyi reddettiği gerekçesiyle Kongre’ye itaatsizlikle suçlanmıştı.

Yargıç Nichols, Kongre’ye itaatsizlik suçunun cezasının en az bir ay hapis cezası olduğunu, avukatları ise Bannon’a şartlı tahliye cezası verilebileceğini söyledi. İddia makamı, Bannon’un altı ay hapse mahkum edilmesini talep etmişti.

Savcılar, 68 yaşındaki Bannon’un “kötü niyet stratejisi” izlediği, kamuoyu açıklamalarında komisyon hakkında aşağılayıcı bir dil kullandığı, bu nedenle 6 Ocak baskınının nedenini araştırma çabalarına zarar verdiği gerekçesiyle daha uzun hapis cezasına çarptırılmasını talep etmişti.

Avukatları ise Bannon’un kötü niyetli olmadığını savundu. Bannon, mahkemede Trump’ın avukatlarından birinin bulunmasını istediğini, ancak komisyonun buna izin vermediğini söylemişti.

Trump döneminde görev yapan çok sayıda eski Beyaz Saray çalışanı, sadece kendi avukatları yanlarında hazır bulunurken ifade vermişti. Bannon, 2017’de Beyaz Saray’daki görevinden alınmıştı.

Steve Bannon, bugün mahkemeye girişinde yaptığı açıklamada, ”Bu gayrimeşru rejimin kader günü, Biden yönetiminin sona ereceği 8 Kasım olacak” dedi. Duruşma sırasında konuşmayan Bannon, sadece Yargıç Nichols’a, “Avukatlarım benim adıma konuştu” dedi.

Bannon ayrıca New York’ta, Amerika-Meksika sınırına inşa edilmesi planlanan duvar için düzenlenen bağış kampanyasına bağlı olarak kara para aklama, sahtecilik ve komplo kurma suçlamalarıyla karşı karşıya. Bannon, bu suçlamaları reddetmişti.

İddia makamı, Bannon’un bağışçılara tüm paranın Amerika-Meksika sınırına inşa edilecek duvar için kullanılacağı sözü verdiğini ancak toplanan yüz binlerce doları üçüncü kişilere naklettiğini, kampanyayla bağlantılı iki kişiye ödemeler aktardığını kaydediyor.

VOA tarafından geçilen Trump’ın Eski Danışmanı Bannon’a 4 Ay Hapis Cezası haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Trump’ın Eski Danışmanı Bannon’a 4 Ay Hapis Cezası haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Trump’ın Eski Danışmanı Bannon’a 4 Ay Hapis Cezası haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.