Trump’ın ABD’deki Yahudiler’le ilgili sözlerine tepki

Trump’ın ABD’deki Yahudiler’le ilgili sözlerine tepki

ABONE OL
16:20 - 19/03/2024 16:20
Trump’ın ABD’deki Yahudiler’le ilgili sözlerine tepki
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Eski Başkan Donald Trump’ın, ABD’de Demokratlar için oy kullanan Yahudiler’in İsrail ve dinlerinden nefret ettiği yönündeki açıklamasına tepki geldi.

ABD’de Demokratlar’ın İsrail Başbakanı Netanyahu’ya eleştiri ve tepkileri artıyor.

Bu durum bir röportaj sırasında eski başkan Donald Trump’a soruldu.

Trump, “Sanırım İsrail’den nefret ediyorlar ve Demokrat Parti İsrail’den nefret ediyor” dedi.

Açıklamalarının devamında Trump, “Demokratlar’a oy veren her Yahudi kendi dininden nefret eder. İsrail’le ilgili her şeyden nefret ediyorlar ve kendilerinden utanmalılar çünkü İsrail yok edilecek” dedi.

Bu ifadelere tepki gecikmedi.

Beyaz Saray sözcülerinden Andrew Bates Trump’ın açıklamalarını “değersiz ve dengesiz Yahudi karşıtı söylem” olarak niteledi.

Bates, “Vatandaşları tehdit eden zehirli, yanlış kalıpları yaymanın gerekçesi yok” dedi.

Biden’ın seçim kampanya ekibinden yapılan açıklamada da “Burada tek utanması gereken kişi Donald Trump’tır” denildi.

Kampanya sözcüsü James Singer, “Trump Kasım’da yine kaybedecek çünkü Amerikalılar onun nefret dolu söyleminden, kişisel saldırılarından ve aşırılık yanlısı gündeminden bıktı” dedi.

ABD’nin en güçlü Yahudi örgütlerinden İftira ve İnkarla Mücadele Birliği’nin (Anti-Defamation League) başkanı Jonathan Greenblatt, “Yahudiler’i belli bir parti için oy kullanma ihtimali karşısında dinlerinden nefret etmekle suçlamak iftiradır ve yanlıştır” ifadelerini kullandı.

Greenbalt, ABD-İsrail ittifakını önemseyen ciddi liderlerin İsrail devleti için partilerüstü desteğin güçlendirilmesine odaklanması gerektiğini de söyledi.

VOA tarafından geçilen Trump’ın ABD’deki Yahudiler’le ilgili sözlerine tepki haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Trump’ın ABD’deki Yahudiler’le ilgili sözlerine tepki haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Trump’ın ABD’deki Yahudiler’le ilgili sözlerine tepki haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.