“Trump’ın 6 Ocak Eylemleri Soruşturuluyor” 

“Trump’ın 6 Ocak Eylemleri Soruşturuluyor” 

ABONE OL
20:01 - 27/07/2022 20:01
“Trump’ın 6 Ocak Eylemleri Soruşturuluyor” 
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD basınında yer alan haberlere göre Adalet Bakanlığı 6 Ocak Kongre saldırısıyla sonuçlanan sürece ilişkin soruşturmasında eski Başkan Donald Trump’ın 2020 başkanlık seçimlerindeki yenilgisini geçersiz kılma çabalarını araştırıyor.

Haberi ilk olarak dün akşam Washington Post duyurdu. Soruşturmayla ilgili bilgi sahibi olan dört kaynağa dayandırılan haberde, Trump’ın avukatları ve kendisine yakın isimlerle görüşmeleri inceleniyor.

Habere göre Adalet Bakanlığı savcıları, aralarında Trump’ın eski genel sekreteri olan Mark Meadows’un da aralarında olduğu önemli yetkililerin telefon kayıtlarını da inceliyor.

Mike Pence’in genel sekreteri jüri önünde ifade vermişti

Adalet Bakanlığı bir süredir eski Beyaz Saray yetkilileriyle mülakat yapıyor.

Son olarak eski Başkan Yardımcısı Mike Pence’in genel sekreteri Marc Short’un geçtiğimiz hafta 6 Ocak Kongre saldırısına ilişkin soruşturmada federal jüriye ifade verdiği ortaya çıkmıştı.

Washington Post’un haberine göre büyük jüri önünde savcılar tanıklara bu kişilerin Trump’la görüşmelerine ilişkin sorular sordu.

Soruşturmanın yoğunlaştığının işareti olarak yorumlandı

Eski Başkan Yardımcısı Mike Pence’in genel sekreterinin federal jüriye ifade vermiş olması Adalet Bakanlığı’nın Kongre saldırısı ve seçim sonuçlarının değiştirilmesi amacıyla Trump’a yakın bazı isimlerin sahte seçici kurul delegesi belirleme çabalarıyla ilgili soruşturmasının yoğunlaştığının bir işareti olarak yorumlanıyor.

Adalet Bakanlığı’ndan bu ayrıntılara ilişkin bir açıklama henüz gelmedi.

Trump’ın sözcüsü de gelişmelerle ilgili bir yorum yapmadı.

ABD Adalet Bakanı Merrick Garland.

Adalet Bakanı: “Üzerimizdeki tek baskı doğru şeyi yapma baskısı”

Ancak NBC News kanalından Lester Holt’a dün özel bir röportaj veren Adalet Bakanı Merrick Garland, “İktidarın bir yönetimden diğerine barışçı devrine müdahale etmekten kim cezai olarak sorumluysa hesap vermesini sağlamayı planlıyoruz” ifadesini kullandı.

Garland konuya ilişkin geçen hafta yaptığı açıklamada da benzer ifadeler kullanmış ve kimsenin hukukun üstünde olmadığını belirtmişti.

Adalet Bakanı Garland NBC’ye verdiği röportajda, “Ben ve savcılarımın hissettiği tek baskı doğru şeyi yapma baskısı. Hukukun üstünlüğünü ancak bu şekilde sağlayabiliriz. Halkın demokrasimizin önemli parçası olan hukukun üstünlüğüne güvenini böyle koruyabiliriz” diye konuştu.

VOA tarafından geçilen “Trump’ın 6 Ocak Eylemleri Soruşturuluyor”  haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Trump’ın 6 Ocak Eylemleri Soruşturuluyor”  haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Trump’ın 6 Ocak Eylemleri Soruşturuluyor”  haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.