Trump yasal masraflara önemli miktarda para harcarken Biden bağış toplamada açık ara önde

Trump yasal masraflara önemli miktarda para harcarken Biden bağış toplamada açık ara önde

ABONE OL
21:43 - 21/04/2024 21:43
Trump yasal masraflara önemli miktarda para harcarken Biden bağış toplamada açık ara önde
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Eski Başkan Donald Trump’ın yasal faturalarıyla ilgilenen grup, Mart ayında avukat ücretleri için 3,6 milyon dolar harcandığını ve Trump’ın Beyaz Saray adaylığını destekleyen mali kaynakların boşalmakta olduğunu bildirdi.

Trump, bir yandan seçim süreci bir yandan da biri jüri seçimiyle geçen hafta başlayan dört davayla karşı karşıya.

Harcamaları Federal Seçim Komisyonu’na bildiren Trump’ın Save America-Amerika’yı Kurtar grubu, büyük ölçüde küçük bağışçılardan toplanan parayı harcıyor, ancak mevcut kaynaklar azalıyor olabilir.

Trump’ın kampanyasından ayrı olan ancak adaylığını açıklamadan önce Trump’ın en büyük bağış toplama grubu olan grup, Mart ayında bağışçılardan sadece 10.000 doların biraz üzerinde para aldığını bildirdi.

Grup, daha önce Trump’ın MAGA Inc. olarak bilinen kampanyasını destekleyen süper PAC’a verdiği 5 milyon dolarlık parayı geri alarak harcamaları karşılamayı başardı.

Save America, MAGA Inc’e daha önce vermiş olduğu 60 milyon doların 52 milyon dolarından fazlasını geri almış oldu ve bu, MAGA Inc’in Trump’ı destekleyen televizyon reklamları için kullanabileceği para miktarını önemli ölçüde azalttı.

Save America, Trump’ın hukuki davalarının her birine ne kadar harcadığının ayrıntılarını açıklamasa da, dosyaları 2023’ün başından bu yana avukatlık ücretlerine 59 milyon dolardan fazla harcadığını gösteriyor.

Federal Seçim Komisyonu verileri de Trump’ın siyasi sürecinin parasal zorluklarla karşı karşıya olduğunu gösteriyor.

Seçim kampanyası, Şubat ayında yaklaşık 11 milyon dolar, Mart ayında da 15 milyon dolar bağış topladığını bildirdi, ancak bu, Biden’a bu konuda rakip olmaya yetmedi.

Biden’ın kampanyası Mart ayında 43 milyon dolardan fazla para topladı ve ayı bankada 85 milyon dolarla kapattı.

Trump’ın kampanyası ise ayı 45 milyon dolarla nakit olarak sonlandırdığını belirtmişti.

Kampanya bağışları reklamlar, personel ve mitingler için ödemede kullanılıyor.

VOA tarafından geçilen Trump yasal masraflara önemli miktarda para harcarken Biden bağış toplamada açık ara önde haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Trump yasal masraflara önemli miktarda para harcarken Biden bağış toplamada açık ara önde haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Trump yasal masraflara önemli miktarda para harcarken Biden bağış toplamada açık ara önde haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.