Trump Soruşturmasında Özel Uzman Atandı 

Trump Soruşturmasında Özel Uzman Atandı 

ABONE OL
12:05 - 17/09/2022 12:05
Trump Soruşturmasında Özel Uzman Atandı 
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın Florida’daki evinde yapılan aramada ele geçirilen gizli belgelerle ilgili soruşturmada, deneyimli eski federal savcı ve yargıç Raymond Dearie özel uzman olarak atandı. Dearie, soruşturmada bağımsız bir uzman olarak görev yapacak.

Federal yargıç, geçen ay Trump’ın evindeki FBI aramasında ele geçirilen hassas belgeleri Adalet Bakanlığı’nın soruşturmada kullanmaya devam etmesini şu an için askıya aldı.

Donald Trump’ın görevden ayrılmadan önce atadığı ABD Bölge Yargıcı Aileen Cannon, Trump’ın avukatlarından gelen özel uzman talebini kabul etmiş ve taraflar özel uzman adaylarını federal yargıca iletmişti.

Adayları değerlendiren Yargıç Cannon, özel uzman olarak New York’tan eski federal savcı ve yargıç olan Raymond Dearie’yi atadı.

Trump’ın evinde ele geçirilen gizli belgelere ilişkin soruşturmayı yürüten Adalet Bakanlığı’nın ve Trump’ın hukuk ekibinin bu isme sıcak baktığı biliniyordu.

Raymond Dearie kim ve özel uzman olarak ne yapacak?

Soruşturmada özel uzman olarak atanan Raymond Dearie’nin, Kasım ayına kadar 8 Ağustos’ta Mar-a-Lago’da ele geçirilen belgeleri bağımsız bir uzman gözüyle incelemesi bekleniyor.

Yargıç Aileen Cannon, atanacak özel uzmanın FBI’ın ele geçirdiği belgelerin “avukat-müvekkil gizliliği” ya da bazı Beyaz Saray haberleşmelerini koruyan “idari imtiyaz” kapsamına girip girmediğini incelemekle sorumlu olacağını söylemişti.

Özel uzman olarak atanan Raymond Dearie, Trump’a ait olan kişisel materyallerin belirlenmesinden ve bu materyallerin kendisine iade edilmesinden de sorumlu olacak.

Adalet Bakanlığı’ndan federal yargıcın özel uzman kararı konusunda henüz bir açıklama gelmedi.

Raymond Dearie, New York Doğu Bölgesi’nde 1982-1986 yılları arasında federal başsavcı olarak görev yapmıştı.

Raymond Dearie, Adalet Bakanlığı’na yabancı bir gücün ajanı olduğundan şüphelenilen kişilere ilişkin soruşturmalarda dinleme başvurularına yetki veren Yabancı İstihbarat İzleme Mahkemesi’nde de görev yapmıştı.

VOA tarafından geçilen Trump Soruşturmasında Özel Uzman Atandı  haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Trump Soruşturmasında Özel Uzman Atandı  haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Trump Soruşturmasında Özel Uzman Atandı  haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.