Trump Seçimin Kritik Eyaletlerinden Iowa’da 

Trump Seçimin Kritik Eyaletlerinden Iowa’da 

ABONE OL
11:21 - 17/10/2020 11:21
Trump Seçimin Kritik Eyaletlerinden Iowa’da 
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Başkan Donald Trump, 3 Kasım seçimleri öncesinde Çarşamba günü seçimin kritik eyaletlerinden Iowa’da, Des Moines kentindeki havaalanında miting düzenledi. Demokrat aday Joe Biden’ın ise bağışçılarla yapılan sanal toplantıya katıldı.

Iowa’da Demokrat aday Joe Biden’ın oğlu Hunter Biden’ın Çin ve Rusya ile ilişkilerini eleştiren Trump, Biden’ın eski başkan Barack Obama dönemindeki başkan yardımcılığı sayesinde Çin, Ukrayna, Rusya ve diğer ülkelerden milyonlarca dolar para aldığını öne sürdü. Trump, ‘‘Amerika soyulurken Biden’lar zengin oldu’’ dedi.

Trump Demokrat Parti’ye destek veren Cumhuriyetçiler’e işaret ederek, ‘‘Bizim partimizi mali olarak desteklemesi gerekenler onun partisini destekliyor, ama ben onları istemiyorum, onlara hiçbir zaman ihtiyacımız olmadı’’ dedi. Trump, ‘‘Onlar Amerikalı işçilere ihanet ettiler, Amerikan değerlerini çiğnediler, Amerikan orta sınıfını ezdiler’’ diye konuştu.

Demokratlar’ı Amerika’yı sonu gelmeyen savaşlara sokmakla suçlayan Trump, Afganistan’daki askerlerin ülkeye geri dönmekte olduğunu, Suriye’deki askerlerin de ülkeye döndüğünü söyledi. Trump, ‘‘Suriye’de IŞİD’in halifeliğini yüzde 100 ezdik’’ diye konuştu.

Trump, Perşembe günü Kuzey Carolina ve Florida’da, Cuma günü Georgia ve Cumartesi günü ise Michigan ve Wisconsin’de olacak.

Reuters/Ipsos tarafından yapılan ankete göre Trump, Çarşamba günü Demokrat rakibi Joe Biden ile seçimlerin sonucunda belirleyici olacak eyaletlerden Florida’da yüzde 47’ye karşı yüzde 49 oy ile istatistiksel olarak berabere denilebilecek bir noktada yer alıyor. Anketin dört puan hata payı olduğu gözönünde bulunduruluyor. Anket Biden’ın ise yine kritik eyaletlerden Arizona’da Trump ile arasındaki farkı arttırdığını gösteriyor. Biden ülke genelindeyse anketlerde yüzde 10 puanla önde görünüyor.

VOA tarafından geçilen Trump Seçimin Kritik Eyaletlerinden Iowa’da  haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Trump Seçimin Kritik Eyaletlerinden Iowa’da  haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Trump Seçimin Kritik Eyaletlerinden Iowa’da  haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.