Trump İddiaları Yineledi Pence “Geleceğe Bakalım” Dedi

Trump İddiaları Yineledi Pence “Geleceğe Bakalım” Dedi

ABONE OL
11:06 - 27/07/2022 11:06
Trump İddiaları Yineledi Pence “Geleceğe Bakalım” Dedi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Eski Başkan Donald Trump görevden ayrıldıktan sonra ilk defa başkent Washington’a gelerek kendisine yakın bir düşünce kuruluşunda konuşma yaparken, dört yıl boyunca yardımcılığını yapan Mike Pence de katıldığı bir başka etkinlikte partililere ‘geçmişe bakmayı bırakın’ çağrısı yaptı.

Trump 2020 başkanlık seçimlerinde herhangi bir delile dayandırmadan ortaya attığı ve 6 Ocak kongre saldırısını tetikleyen usulsüzlük iddialarını sürdürdü.

Büyük ölçüde Trump dönemi Beyaz Saray yetkililerinden oluşan Önce Amerika Politika Enstitüsü’ne hitaben yaptığı konuşmada, “Bir kez daha yapmak zorunda kalabiliriz” ifadelerini tekrarlayan Trump, 2024 seçimlerinde aday olma ihtimalini bir kez daha gündeme getirdi.

Trump 2024’te “iyi işler yapacaklarını” vurguladı. Trump’ın bazı açıklamaları salondakilerden bol bol alkış aldı.

Güvenlik ve suçla mücadeleye değindi

Trump katıldığı etkinlikte ülkede suç oranlarının arttığını belirtti ve bunun sorumlusunun Demokratlar’ın politikalarının sonucu olduğunu savundu. Ülkenin “cehenneme döndüğünü” iddia eden Trump, kendi başkanlığı döneminde MS-13 üyesi binlerce kişinin cezaevlerine atıldığını belirtti.

Konuşmasında ağırlıklı olarak suçla mücadele konusuna değinen Trump, uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadelenin de arttırılması gerektiğini kaydetti ve bu konuda ölüm cezasına destek verdiğinin mesajını verdi.

Trump, ülkenin daha güvenli hale gelmesi için yapılacak düzenlemelere destek vereceğini de söyledi.

Eski Başkan, “Sınırlarımızı da güvenli hale getirmeliyiz, birçok insanı geri göndermeliyiz” derken, İç Güvenlik Bakanlığı’nın bu konudaki açıklamalarını ve Başkan Joe Biden’ı eleştirdi.

Donald Trump yasa dışı geçişlerle mücadele çerçevesinde kendi döneminde devreye giren ‘Meksika’da kal’ politikasını da övdü ve sınıra duvar inşa edilmesi gerektiğini savundu.

Salgın döneminde Çin’le uçuşları askıya aldığını da hatırlatan Trump, Ulusal Sağlık Enstitüsü Bulaşıcı Hastalıklar Merkezi’nin başındaki Dr. Anthony Fauci’nin söylediklerinin tersini yaptığını ve çok da iyi sonuçlar aldığını söyledi.

Pence: “Seçimler gelecekle ilgili”

Pence ise Trump’tan saatler önce başkentteki bir başka etkinlikte sahne aldı.

Mike Pence konuşmasında “Bazıları geçmişe odaklanmayı seçebilir ama seçimler gelecekle ilgili” ifadelerini kullandı.

Pence, “Muhafazakarların Amerika’yı geri kazanma geleceğine odaklanması gerektiğini düşünüyorum. Önümüzdeki yoldan gözlerimizi ayırma lüksümüz yok çünkü tehlikede olan yaşam tarzımızın sürmesi” dedi.

Eski Amerikan Başkan Yardımcısı bu açıklamaları, muhafazakar bir grup olan Genç Amerika Vakfı’nda yaptı.

Pence, Trump’la arasında artan görüş farklılıklarıyla ilgili bir soruya, konularda ayrılık olmadığını söyledi. Mike Pence, “Odaklanmada farklılıklar olabilir. Seçimlerin gerçekten gelecekle ilgili olduğunu düşünüyorum ve bu birçok Amerikalı’nın acı çektiği ve birçok ailenin zorlandığı bir dönemde hayati önemde” dedi.

Pence ayrıca Biden’ın ekonomiye yaklaşımıyla dış politikasına eleştiriler yöneltti.

Eski Amerikan Başkan Yardımcısı, Amerika’da işler ve çalışanlarının öncelikli olması gerektiğini vurguladı, Afganistan’dan çekilmeyi ‘rezalet’ olarak niteledi.

Anketlerde son durum

İki ismin de önümüzdeki günlerde 2024’deki Başkanlık seçimleri için Cumhuriyetçi Parti’den aday olması bekleniyor.

Trump Cumhuriyetçi seçmenleri arasında yapılan anketlerde birinci sıradaki yerini korurken son dönemde desteği azalmış durumda.

Pence ise genelde Trump ve Florida Valisi Ron de Santis’in ardından üçüncü sırada geliyor.

Pence’in Kasım’daki Kongre seçimleri sonrası adaylığını açıklayacağı belirtilirken, Trump’ın her an açıklayabileceği kaydediliyor.

Mike Pence’in son dönemde Trump’la arasına mesafe koymaya çalıştığı belirtiliyor.

VOA tarafından geçilen Trump İddiaları Yineledi Pence “Geleceğe Bakalım” Dedi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Trump İddiaları Yineledi Pence “Geleceğe Bakalım” Dedi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Trump İddiaları Yineledi Pence “Geleceğe Bakalım” Dedi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.