Trump 10 gün içinde 175 milyon dolar öderse, 454 milyon dolarlık cezanın tahsili ertelenecek

Trump 10 gün içinde 175 milyon dolar öderse, 454 milyon dolarlık cezanın tahsili ertelenecek

ABONE OL
20:20 - 25/03/2024 20:20
Trump 10 gün içinde 175 milyon dolar öderse, 454 milyon dolarlık cezanın tahsili ertelenecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

New York’taki Temyiz Mahkemesi’nden, eski ABD Başkanı Donald Trump’ı rahatlatacak haber geldi. Mahkeme, Trump’ın 10 gün içinde 175 milyon dolar teminat yatırması halinde, ceza aldığı sivil dolandırıcılık davasında ödemesi gereken 454 milyon doların tahsilatını erteleyecek.

Bu kararla Trump, New York eyalet yetkililerinin varlıklarına el koymak için adım atmasını engelleyen bir zafer kazandı.

Trump’ın avukatları, 454 milyon dolar gibi büyük meblağı temin etmenin “imkansız” olduğunu iddia etmiş, eyalet temyiz mahkemesinden tahsilatın ve tahsilatla ilgili olası yediemin işlemlerinin durdurulması talebinde bulunmuştu.

Trump 175 milyon doları ödeyeceğini açıkladı

New York Temyiz Mahkemesi’nin kararının, Trump’ın sivil dolandırıcılık davasında ödemesi gereken cezayı yatırması gereken sürenin son gününde alınması dikkat çekti.

Trump, kendi sosyal medya platformu Truth Social’da yaptığı paylaşımda, New York Temyiz Mahkemesi’nin kararına uyacağını, mahkemenin istediği 175 milyon doları tahvil, menkul veya nakit para olarak temin edeceğini açıkladı.

Eski ABD Başkanı ve çocuklarının yargılandığı New York’taki kamu davasında Trump, daha iyi kredi ve sigorta koşulları sağlamak için şirketlerinin ve mülklerinin net değerini milyarlarca dolar şişirerek sahtekarlık yapmaktan suçlu bulunmuştu.

Hakim Arthur Engoron, Trump’ın 3 yıl boyunca New York eyaletinde ticari faaliyette bulunmasını, çalışmasını veya yönetici olarak görev yapmasını da yasaklamıştı.

New York Başsavcısı Letitia James tarafından açılan davada Trump’ın Florida’daki Mar-a-Lago malikanesi, Manhattan’da Trump Tower’daki çatı katı dairesi ve çeşitli ofis binaları ve golf sahaları da dahil mülklerine aşırı değer biçerek dolandırıcılık yaptığına hükmedilmişti.

İlk kez bir ABD Başkanın yargılanacağı ceza davası 15 Nisan’da başlayacak

Bu arada Trump, bugün “sus payı” davasında da yeniden hakim karşısına çıktı. Hakim, jüri üyelerinin de katılımıyla yapılacak duruşmaların 15 Nisan’da başlamasına karar verdi.

Manhattan’da görülecek davayla ilgili duruşmaya katılan Trump, davanın “düzmece ve cadı avı” olduğunu söyledi.

Trump, 10 yıl önce kendisiyle cinsel ilişkiye girdiğini belirten Stormy Daniels’a 2016 seçimleri öncesi eski avukatı Michael Cohen aracılığıyla “sus payı” amacıyla ödediği 130 bin doları, şirket masrafı göstermekle suçlanıyor.

Trump ise Daniels’la cinsel ilişkiye girdiğini reddediyor.

15 Nisan’da New York’ta başlayacak dava ile Trump, cezai suçlamalarla yargılanan ilk eski ABD başkanı olarak tarihe geçecek.

Dava, Cumhuriyetçi başkan adayının 5 Kasım’daki seçimlerden önce ya suçlu bulunmasının ya da aklanmasının önünü de açacak.

VOA tarafından geçilen Trump 10 gün içinde 175 milyon dolar öderse, 454 milyon dolarlık cezanın tahsili ertelenecek haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Trump 10 gün içinde 175 milyon dolar öderse, 454 milyon dolarlık cezanın tahsili ertelenecek haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Trump 10 gün içinde 175 milyon dolar öderse, 454 milyon dolarlık cezanın tahsili ertelenecek haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.