Trittin’den Türkiye’ye destek
Alman Yeşiller Partisi Meclis Grubu Başkan Yardımcısı Jürgen Trittin, iktidarda bulunan Hristiyan Demokrat Birlik partisinin (CDU) ortaya attığı "imtiyazlı ortaklığın", Türkiye’nin AB üyeliğinin alternatifi olmadığını belirtti.
Trittin yaptığı yazılı açıklamada, ABD Başkanı Barack Obama’nın açık bir şekilde Türkiye’nin AB’ye alınmasını istediğine işaret ederek, Almanya Başbakanı Angela Merkel’in bu konudaki tutumunu gözden geçirmesi ve Türkiye’nin AB’ye karşı olan tutumunu sürdürmemesi gerektiğini kaydetti.
”CDU’nun ortaya attığı imtiyazlı ortaklık, Türkiye’nin AB’ye üye olmasının alternatifi değil” ifadesini kullanan Trittin, Türkiye’nin AB ile yakınlaşmasının sadece AB’ye üye olmasıyla gerçekleşebileceğini, üyelik şartlarının yerine getirilmesi durumunda Türkiye’nin Birliğe üye olması gerektiğini kaydetti.
ha-ber.com (A.A) Erbil BAŞAY
ALMANYA
10 saat önceGÜNCEL
11 saat önceALMANYA
11 saat önceALMANYA
12 saat önceALMANYA
12 saat önceALMANYA
12 saat önceGÜNCEL
17 saat önce