‘Tokyo Olimpiyatları İptal Edilsin’ Çağrıları Artıyor

‘Tokyo Olimpiyatları İptal Edilsin’ Çağrıları Artıyor

ABONE OL
16:08 - 26/05/2021 16:08
‘Tokyo Olimpiyatları İptal Edilsin’ Çağrıları Artıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Geçen yıl Japonya’nın başkenti Tokyo’da yapılması gereken ve Corona virüsü salgını nedeniyle bu yıla ertelenen olimpiyat oyunlarının tekrar ertelenmesi için çağrılar artıyor. Oyunlar 23 Temmuz’da başlayacak.

Olimpiyat oyunlarının ana sponsorlarından biri ve Japonya’nın önde gelen gazetesi Asahi Shimbun, bugünkü baş yazısında olimpiyat oyunlarının bir kez daha ertelenmesi çağrısında bulundu. Gazete, iptal çağrısına gerekçe olarak, devam eden salgını ve ülkedeki hastanelerde yaşanan yoğunluğu gösterdi.

Asahi Shimbun gazetesi, baş yazısında, “Başbakan Suga’nın durumu objektif ve sakin bir şekilde yeniden değerlendirmesini ve bu yaz için oyunları iptal etmesini istiyoruz. Oyunların güvenli biçimde yapılabilmesinden son derece uzak bir noktadayız” denildi. Gazetenin yazısı sosyal medyada da yoğun ilgi gördü.

Ülkede son olarak yapılan anketlere göre halkın da büyük çoğunluğu olimpiyatların yapılmasına karşı olduğunu belirtiyor. Ülkede aşılamanın yavaş ilerlemesi ve oyunlar nedeniyle binlerce sporcu ve yetkilinin dünyanın dört bir yanından ülkeye gelecek olması salgının daha da büyümesine dair endişeleri arttırıyor.

Ülkedeki doktor sendikaları ve meslek birlikleri de oyunların ertelenmesi çağrısında bulundu. Önde gelen işadamları da Tokyo’da yapılacak olimpiyat oyunlarının ertelenmesi çağrısı yapıyor.

Ancak organizatörler, diğer spor etkinliklerini örnek göstererek ve olimpiyat oyunlarının da sorunsuz şekilde yapılabileceğini iddia ederek kararlarında direniyor.

Tokyo 2020 Olimpiyatları Komitesi Başkanı Seiko Hashimoto, düzenlediği basın toplantısından, 50 farklı ülkeden 7 binin üzerindeki sporcu ve ziyaretçiden sadece bir kişinin testinin pozitif çıktığını söyledi.

Hashimoto, şimdiye kadarki organizasyonlarda alınan önlemlerin etkinliğini gösterdiğini belirtti.

Liberal Demokrat Partili siyasetçi Kozo Yamamoto da oyunların yapılması gerektiğini söylerken “Beyzbol maçları izleyicilerle birlikte yapılıyorken neden olimpiyat oyunları düzenlenmesin ki” dedi.

Japonya’da bugüne kadar 719 bin kişide Corona virüsü görülürken 12 bin 934 kişi hayatını kaybetti. Ülkenin şu ana kadar sadece yüzde 5’i aşılanabildi.

Pfizer-BioNTech, Olimpiyat oyunları için aralarında sporcular ve teknik ekibin de bulunduğu yaklaşık bin 600 kişinin aşılanması için ücretsiz aşı temininde bulunacağını açıklamıştı.

Olimpiyat oyunlarının düzenlenmesine uluslararası tepkiler de geliyor. Yeni Zelanda kamu sağlığı uzmanlarından bir yetkili, oyunların bu şartlar altında düzenlenmesini “saçma” olarak niteledi.

ABD de Pazartesi günü yayımladığı seyahat uyarısında Olimpiyat oyunları için Japonya’ya seyahat edilmemesi tavsiyesinde bulundu. Buna karşın Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada olimpiyatların yapılmasına konusunda destek verildiği ifade edildi.

VOA tarafından geçilen ‘Tokyo Olimpiyatları İptal Edilsin’ Çağrıları Artıyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ‘Tokyo Olimpiyatları İptal Edilsin’ Çağrıları Artıyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ‘Tokyo Olimpiyatları İptal Edilsin’ Çağrıları Artıyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.