TKDK desteği ile yapılan modern soğuk hava deposu açıldı

TKDK desteği ile yapılan modern soğuk hava deposu açıldı

ABONE OL
09:53 - 31/10/2021 09:53
TKDK desteği ile yapılan modern soğuk hava deposu açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Burdur’un Tefenni ilçesinde Tarım ve Kırsal Kalkınma Kurumu (TKDK) desteği kullanılarak yapılan modern hava deposu hizmete açıldı.

Burdur’un elma üretimiyle ünlü Tefenni ilçesine bağlı Yeşilköy’de üretici Halil Özcan tarafından TKDK destekli, 9 bin 560 metreküp kapasiteli ve 10 adet atmosfer kontrollü soğuk odası bulunan modern soğuk hava deposu kuruldu.

AB standartlarına uygun yapılan ve 2 milyon 361 bin 446 TL’si TKDK tarafından desteklenen soğuk hava deposu 6 milyon TL’ye mal oldu. Soğuk Hava deposu Burdur Valisi Ali Arslantaş’ın katılımıyla düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Soğuk hava deposu sahibi Halil Özcan, modern tesiste atmosfer kontrollü sistem ile depolanacak ürünün kalitesinin korunarak uzun ömürlü olması, üründe oluşabilecek ağırlık kaybının önlenmesi ve ürünün doğallığının uzun süre korunmasının sağlanacağını belirtti.

Vali Arslantaş da Tarım ve Kırsal Destekleme Kurumu gibi çeşitli desteklerle 437 tesis yapıldığını, kent ekonomisine 300 milyon liralık yatırım kazandırıldığını söyledi. Arslantaş, şunları kaydetti.

‘’İlçemizde meyvecilik alanını geliştirmek çok mümkün görünmüyor. Çünkü Yeşilköy’de 18 bin dönüm orman alanı var.5 bin 300 dönüm alanda sulanarak tarım yapılıyor. Neredeyse tamamı meyve üretimi yapılıyor. Uluslararası pazarın istediği kalitede ürün verebilecek çeşitleri geliştirmeliyiz.’’

Köyleri sık sık ziyaret ettiğini ve çiftçilerin hayvan yemi, gübre ve mazotla ilgili sorunları, sulama kooperatiflerinin de enerji fiyatlarıyla ilgili sorunları aktardığını ifade eden Vali Arslantaş, şöyle devam etti.

‘’Bize iletilen sorunlarla ilgili destekleme kalemlerinde Tarım Bakanlığımızın çok ciddi bir çalışması var. Şu anda 146 kaleme yayılmış tarımsal destek var. Bunun da 50’ye yakını ilimizde uygulanıyor. Biz neleri gördük hep beraber neleri yaşadık millet olarak. Bu günleri de atlatacağımızı hep birlikte beraberlik içerisinde, ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine çıkaracağımız olan inancımız tamdır.’’

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.