*** Tiyatrom 25 yaşına buruk giriyor

*** Tiyatrom 25 yaşına buruk giriyor

ABONE OL
18:51 - 24/04/2009 18:51
*** Tiyatrom 25 yaşına buruk giriyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Tiyatrom 25 yaşına buruk giriyor

Almanya’nın başkenti Berlin’deki tek Türk tiyatrosu Tiyatrom’un bütçesi Kültür Senatosu tarafından kesilince, kuruluşa vatandaşlar sahip çıktı

Çeyrek yüzyıldır Berlin’de yaşayan Türklere anadillerinde tiyatro oyunları sunarak hizmet veren kültür kurumu Tiyatrom’un kapısına kilit vurulması gündeme geldi.

Berlin Kültür Senatosu’nun maddi desteğini çekmesiyle Alte-Jakob Strasse adresindeki binanın kirasını dahi ödeyemeyecek duruma gelen Tiyatrom’u kurtarmak için el ele veren Berlinli Türkler, yaşanan finansal sıkıntı yüzünden daha çok tiyatro meraklısı gençlerin oyunlarına kapılarını açan Tiyatrom’a sahip çıktılar.

Tiyatrom’un kurtarılması için ”Kulturk” aldı bir dernek kuran iş adamı İbrahim Aslan, Berlin’de 25 yıldan bu yana faaliyetlerini sürdüren bir tiyatronun kapanmasının kabul edilemeyeceğini kaydederek, başta iş adamları olmak üzere Berlinli Türkleri başlattıkları bağış kampanyasına katılmaya çağırdı.

Berlin’de Türkçe’nin de yer aldığı çeşitli dillerde yayın yapan ”Radyo Multikulti” adlı radyonun kapatılmasından sonra Tiyatrom’un da perdelerini indirmesine sessiz kalamayacaklarını ifade eden Aslan, "Tiyatrom’u yaşatmak bizim için bir onur meselesi olmalıdır. Ele ele vererek topladığımız bağışlarla ilk önce Tiyatrom’un birikmiş kira borçlarını ödeyeceğiz" dedi.

Aslan, Tiyatrom’u sanata gönül vermiş herkese açmak istediklerini sözlerine ekledi.

(A.A) Erbil BAŞAY 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.