Teşvik Paketi Temsilciler Meclisi’nde Çarşamba Oylanacak

Teşvik Paketi Temsilciler Meclisi’nde Çarşamba Oylanacak

ABONE OL
10:20 - 10/03/2021 10:20
Teşvik Paketi Temsilciler Meclisi’nde Çarşamba Oylanacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Temsilciler Meclisi, Senato’nun kendi versiyonunu kabul ettiği 1,9 trilyon dolarlık Corona virüsü teşvik paketini Çarşamba günü oylamaya hazırlanıyor. Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Pazartesi günü yaptığı açıklamada paketin görüşülmesi ve onaylanması için Senato’dan gönderilmesinin beklendiğini söylemişti. Tasarı Salı günü (9 Mart) Senato’dan Temsilciler Meclisi’ne gönderildi.

Temsilciler Meclisi çoğunluk lideri Steny Hoyer tasarının Çarşamba günü sabah 9.00’dan itibaren ele alınacağını bildirdi. Paket Temsilciler Meclisi’nde onaylanmasının ardından Demokrat Başkan Joe Biden’a için gönderilecek. Biden’ın imzasıyla tasarının bu haftanın ilerleyen günlerinde yasalaşması bekleniyor.

Teşvik paketi ABD’de 1960’lı yıllardan bu yana görülen en geniş kapsamlı yoksulluk karşıtı önlemleri içeriyor.

Senato, Başkan Joe Biden’ın 1,9 trilyon dolarlık Corona virüsü yardımlarını içeren teşvik paketini Cuma günü başlayan ve yaklaşık iki düzine oylama ve kapalı kapılar ardında saatlerce süren müzakereleri içeren oturumun ardından Cumartesi günü 49’a karşı 50 oyla kabul etmişti.

Teşvik paketinin Senato’nun karşısına giden ilk versiyonunda asgari ücretin saatte 15 dolara çıkartılması ve işsizlik ek yardımlarının 29 Ağustos’a kadar uzatılması gibi maddeler de vardı. Ancak Senato paketin kendi versiyonunda bu maddeleri eledi ya da değiştirdi.

Teşvik paketinin Senato versiyonunda asgari ücretin arttırılması çıkartılırken ek işsizlik yardımının miktarının haftada 400 dolardan 300 dolara indirilmesi, ancak 29 Ağustos yerine 6 Eylül’e kadar sürdürülmesi maddeleri yer aldı.Tasarının ilk versiyonu Temsilciler Meclisi’nden hiçbir Cumhuriyetçi’nin desteği olmaksızın geçmişti.

İki ılımlı Demokrat, Cumhuriyetçiler’e katılarak paketin bu versiyonuna karşı oy kullanmıştı. Demokratlar’ın tasarıyı geçirmek için çok sayıda oy kaybetmemeleri gerekiyor. Meclis’teki ilk oylamada Cumhuriyetçiler’in yanında yer alan Oregon temsilcisi Demokrat Kurt Schrader, Pazartesi günü yaptığı açıklamada Senato’da yapılan değişikliklerin ardından tasarıya oy vereceğini bildirdi.

Salgının başında Corona virüsü teşviklerini destekleyen Cumhuriyetçiler Biden’ın desteklediği bu paketin maliyetini ise eleştiriyor.

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Jen Psaki günlük basın toplantısında pakette bazı değişiklikler olsa da tasarının Biden’ın başlangıçtaki önerilerinin temelini koruduğunu belirtti.

VOA tarafından geçilen Teşvik Paketi Temsilciler Meclisi’nde Çarşamba Oylanacak haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Teşvik Paketi Temsilciler Meclisi’nde Çarşamba Oylanacak haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Teşvik Paketi Temsilciler Meclisi’nde Çarşamba Oylanacak haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.