*** Terör örgütü yandaşlarına sınır dışı

*** Terör örgütü yandaşlarına sınır dışı

ABONE OL
15:07 - 18/06/2009 15:07
*** Terör örgütü yandaşlarına sınır dışı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Terör örgütü yandaşlarına sınır dışı

Almanya’da, ”Türkiye’de siyasi baskı ve ayrımcılık var” diyerek ülkeye siyasi iltica talebinde bulunan terör örgütü yandaşı 8 bin kişiye ülkeyi terk etmeleri için mektup gönderildi

Alman yüksek mahkemesi de konuyla ilgili başvuruda bulunanlara yönelik verdiği kararda, ”Türkiye’de Kürtlere yönelik ayrımcılık yok” kararı verdi.

Federal İçişleri Bakanlığının, Alman Yabancılar Yasası’na dayanarak, daha önce ”geçici oturma izni” verdiği ancak yasaklı terör örgütü PKK ile ilişkisini kesmeyen, finansman ve kadro temini açısından örgüte desteğini sürdürerek, eylemlerine iştirak ettiğini tespit ettiği yaklaşık 8 bin terör örgütü yandaşına Almanya’yı terk etmeleri yönünde mektuplar gönderildiği bildirildi.

Alman İlticacılar Derneğinin verilerine göre, Federal İçişleri Bakanlığı tarafından bu ülkeye iltica talebinde bulunan 7 bin 735 terör örgütü yandaşı Kürt kökenli mülteciye gönderilen mektuplarda, Türkiye’de Kürtlere yönelik hiçbir siyasi ayrımcılık ve baskının olmadığı, Kürtlerin iyi şartlarda yaşadıkları belirtilerek, ”bir an önce Türkiye’ye dönmelerinin” istenildiği belirtildi.


Terör örgütü PKK’nın yönlendirmeleriyle harekete geçen çok sayıda örgüt yandaşı ilticacının eyalet mahkemelerine dava açtıkları, bu davalardan bazılarının üst mahkemelere kadar taşındığı kaydedildi. Berlin ve Hessen Eyalet Yüksek Mahkemeleri ile Lunenburg Yerel Mahkemesince verilen kararlarda, ”Türkiye’de insan hakları konusunda Kürtler açısından bir sıkıntı yaşanmadığına” dikkat çekilerek, talepler reddedildi. (A.A) 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.