Temsilciler Meclisi’ndeki Cumhuriyetçiler Başkan Biden’ın oğlu ve kardeşini ifadeye çağırdı

Temsilciler Meclisi’ndeki Cumhuriyetçiler Başkan Biden’ın oğlu ve kardeşini ifadeye çağırdı

ABONE OL
22:03 - 09/11/2023 22:03
Temsilciler Meclisi’ndeki Cumhuriyetçiler Başkan Biden’ın oğlu ve kardeşini ifadeye çağırdı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Cumhuriyetçi Parti kontrolündeki Temsilciler Meclisi Denetim Komisyonu, Başkan Joe Biden’ın oğlu Hunter Biden ve erkek kardeşi James Biden’ı azil soruşturması kapsamında ifade vermeye çağırdı.

Temsilciler Meclisi’ndeki Cumhuriyetçiler, Eylül ayında Başkan Biden aleyhinde azil soruşturması açmıştı. Cumhuriyetçiler, Başkan Biden ve ailesinin, Biden’ın eski Başkan Barack Obama döneminde Başkan Yardımcısı olduğu sırada aldığı politika kararlarından kişisel çıkar sağladığını iddia ediyor.

Reuters haber ajansı, James Biden’dan konuya ilişkin görüş alamadı.

Hunter Biden’ın avukatı Abbe Lowell ise müvekkiline komisyonda ifade vermek üzere celp gönderilmesini “yeni bir siyasi gösteri” şeklinde tanımladı.

Lowell, “Hunter yine de kamuya açık bir ortamda ve doğru zamanda bu meseleleri Komisyon ile görüşme fırsatına sahip olma konusunda istekli” dedi.

Hunter Biden’ın eski iş ortağı Devon Archer, bu yılın başında Temsilciler Meclisi Denetim Komisyonu’nda verdiği ifadesinde, oğul Biden’ın “babasına erişimi olduğu izlenimi” yaratmaya çalıştığını, “belki 20 kez” babasına yabancı iş ortaklarıyla telefon görüştürmesi yaptırdığını aktarmıştı.

Soruşturmayı ”karalama kampanyası” olarak tanımlayan Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, “soruşturmanın bir yıldır sürdüğünü ve Başkan aleyhine ortaya sıfır kanıt koyduğunu” söyledi.

2024’te yapılacak başkanlık seçimi adayı olan eski Başkan Donald Trump, Joe Biden hakkındaki azil soruşturmasını destekliyor.

Hunter Biden’ın eski iş ortakları Rob Walker ve Tony Bobulinski’yle Biden ailesinin dört ferdini de ifade vermeye çağıran Komisyon, haftanın ilerleyen günlerinde ilave celpler ve görüşme taleplerini ilgili kişilere ileteceğini kaydetti.

Komisyon daha önce de Biden ailesinin fertlerinin mali kayıtlarını almıştı.

Geçmişte madde bağımlılığıyla ilgili sorunlarını kamuoyu önünde açıkça ifade eden 53 yaşındaki Hunter Biden, Beyaz Saray’da ya da babası Joe Biden’ın seçim kampanyasında herhangi bir pozisyonda bulunmadı.

Eski Cumhuriyetçi Başkan Donald Trump ABD tarihinde hakkında iki kez azil soruşturması başlatılan ilk başkandı. Trump Senato tarafından iki seferinde de aklandı.

Eski ABD Başkanı Trump şirket faaliyetleri, gizli belgeler ve 2020 seçimi sonuçlarının değiştirilmesine yönelik girişim iddialarıyla ilgili çeşitli davalarla karşı karşıya.

Cumhuriyetçiler’in az farkla çoğunlukta olduğu Temsilciler Meclisi’nin Biden’a yönelik bir azil oylaması yapıp yapmayacağı belirsiz.

VOA tarafından geçilen Temsilciler Meclisi’ndeki Cumhuriyetçiler Başkan Biden’ın oğlu ve kardeşini ifadeye çağırdı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Temsilciler Meclisi’ndeki Cumhuriyetçiler Başkan Biden’ın oğlu ve kardeşini ifadeye çağırdı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Temsilciler Meclisi’ndeki Cumhuriyetçiler Başkan Biden’ın oğlu ve kardeşini ifadeye çağırdı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.