Tekrar Pozitif Çıkan Biden’ın İzolasyonu Devam Ediyor

Tekrar Pozitif Çıkan Biden’ın İzolasyonu Devam Ediyor

ABONE OL
23:24 - 31/07/2022 23:24
Tekrar Pozitif Çıkan Biden’ın İzolasyonu Devam Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada ABD Başkanı Joe Biden’ın COVID-19 testinin 27 Temmuz’da negatif çıkmasının ardından son iki gündür üst üste pozitif çıktığı açıklandı. Biden’ın kendisini iyi hissettiği ve izolasyon önlemlerine devam ettiği belirtildi.

Biden’ın test sonucu 21 Temmuz’da COVID-19’a yakalanmasından beş gün sonra negatif çıkmıştı. Ancak Cumartesi günü Biden’a yapılan yeni bir test Başkan’ın yeniden pozitif olduğunu göstermişti. Bugün yapılan diğer bir testte de Başkan tekrar pozitif çıktı.

Beyaz Saray doktoru Kevin O’Connor, Cumartesi günü yaptığı açıklamada Biden’ın durumunun ”geri dönen vaka” olarak değerlendirildiğini ve antiviral Paxlovid tedavisini alan az sayıda kişide bu durumun görüldüğünü belirtmişti.

Doktor O’Connor, Biden’a bugün yapılan antijen testinin sonucunun da pozitif olduğunu kaydetti.

Biden, hastalığa yakalandığı 21 Temmuz’dan itibaren kendisini iyi hissettiğini söylemiş, doktorları semptomlarının hafif olduğunu belirtmişti. Biden, hasta olmasına rağmen izolasyon altında çalışmaya devam etmişti. Doktorları 79 yaşındaki Biden’ın hastalığı hafif geçirmesini aşı dozlarının tam olmasına ve iki takviye doz aşı olmuş olmasına bağlamıştı.

Biden, Çarşamba günü negatif çıkmış ve izolasyonu sona ermişti.
Başkan’ın yeniden pozitif çıkmasının ardından bazı seyahatleri ve etkinlikleri iptal edildi.

Çalışmalar COVID-19 tedavisinde Paxlovid kullananların küçük ancak kayda değer bir kısmının beş günlük kürün ardından yeniden pozitif çıkabileceğini gösteriyor.

VOA tarafından geçilen Tekrar Pozitif Çıkan Biden’ın İzolasyonu Devam Ediyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Tekrar Pozitif Çıkan Biden’ın İzolasyonu Devam Ediyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Tekrar Pozitif Çıkan Biden’ın İzolasyonu Devam Ediyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.