TDU’da Başkonsolos Çelik onuruna veda resepsiyonu

TDU’da Başkonsolos Çelik onuruna veda resepsiyonu

ABONE OL
23:13 - 28/08/2019 23:13
TDU’da Başkonsolos Çelik onuruna veda resepsiyonu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Türk-Alman iş verenler Birliği TDU Berlin’de görev süresi bitecek olan Berlin Başkonsolosu Mustafa Çelik onuruna muhteşem bir veda resepsiyonu düzenledi.

TDU salonunda düzenlenen veda resepsiyonuna T.C Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın, Büyükelçiliği Elçi Müsteşarı Ufuk Gezer, Kocaeli Üniversitesi Doçent Dr. Necmi Özdemir TDU Yönetim Kurulu Üyeleri yanı sıra dernek ve sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldılar.

TDU Başkanı Remzi Kaplan açılış konuşmasında, “Değerli misafirler Başkonsolos Mustafa Çelik adına verilen veda resepsiyonuna tüm TDU yönetim kurulu adına hoş geldiniz. Hepinize saygılar sunuyorum. “Mustafa Çelik 15 Şubat 201 tarihinden itibaren Berlin Başkonsolosu olarak atanmış olup Türk toplumunun her kesimine ulaşmaya özen göstererek birlik ve beraberliği pekiştirmeye yönelik çalışmalara imza atmıştır. Bu çerçevede bilhassa 23 Nisan ve 19 Mayıs gibi Cumhuriyetimize ve Türkiye’ ye ilişkin değerlerimizi gençlere tanıtmak için çaba sarf etmiş aynı şekilde, dilimiz, dinimiz ve kültürümüze yönelik etkinlikleri desteklemiştir. Bu 2,5 yıllık süre zarfında eğitimde önemli çalışma alanını teşkil etmiş ve birçok toplantı ile gençlerimizin eğitimini daha ileriye taşımak için büyük gayret sarf etmiş olup hem meslek eğitimi alanlarında hem de Üniversitelerde sivil toplum örgütleri iş birliğiyle çalışmalarda bulunmuştur. Kendisine tüm bu çalışmalarından dolayı TDU Yönetimi olarak teşekkürlerimi sunar ve atanmış olduğu pozisyonda başarılarının devamını dilerim” dedi.

Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın ise yaptığı kısa konuşmasında, “Başkonsolosumuz için düzenlenen veda resepsiyonundan dolayı gerçekten teşekkür ediyorum. Biliyorsunuz ağustos ayı biz Türk Diplomatları için bu dönemde tayin gerçekleştiriliyor. Başkonsolosumuzun başarılı görevinden sonra merkeze dönüyor. Aynı şekilde Büyükelçiliğimizden ayrılanlar oluyor. Başkonsolosumuz Mustafa Çelik ve sizlere birlikte sergilediğiniz başarılı çalışmalarınız oldu. Gerçekten hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Berlin Başkonsolos Mustafa Çelik de veda konuşmasında, “Başta büyükelçim Ali Kemal Aydın’a ve TDU Başkanı Remzi Kaplan ve yönetim kurulu olmak üzere tepinize teşekkür ediyorum. Burada yaptığım çalışmalar hem Bakanlığım hem de Büyükelçimizin talimatı çerçevesinde elimizden geldiğince yürütmeye çalıştık. Bilhassa yaptığımız etkinlikleri konusunda TDU gibi bütün işveren sivil toplum örgütleri temsilcilerinden aldığım destekle çalışmalarım çok kolaylaştı. Bu vesileyle hepinize teşekkür ediyrum.2,5 yıl içerisinde bana gösterilen bu sıcaklık beni son derece duygulandırdı” dedi.

TDU başkanı Remzi Kaplan ile esi Şaziye Kaplan, Başkonsolos Mustafa Çelik’e Berlin`i simgeleyen küçük bir “Berlin Ayısı” ve TDU onur üyelik belgesi verildi.

ha-ber.com/Orhan Önaldı

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.