TDU Üyeleri firmalarını tanıttılar

TDU Üyeleri firmalarını tanıttılar

ABONE OL
23:17 - 07/10/2022 23:17
TDU Üyeleri firmalarını tanıttılar
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Türk-Alman İşverenler Birliği (TDU) üyeleri kendilerini ve firmalarını tanıttı.

Kasa sistemleri alanında faaliyet gösteren REA Card şirketi Doğu Almanya Bölgesi yöneticisi Mehmet Bakıcı, Puzzle-POS firması Genel Müdürü Yunus Alper Aslan ile Propan Tüp Gaz satıcısı KRAFT GAS Firması sahibi Ayhan Aslan Kütük TDU`da yapılan toplantıda firmalarını ve hizmetlerini tanıttılar.

Rea Card Şirketi Yöneticisi Mehmet Bakıcı konuşmasında merkezi Frankfurt am Main da bulunan şirketin 25 yıllık bir aile şirketi olduğunu, 125 çalışanı bulunduğunu ve şu anda alanında Almanya’da sayılı firmalar arasında yer aldığını belirtti. Şirketin yüksek kaliteli kasa sistemlerinden, EC kartı ile ödeme terminallerine, homepage ödeme şekillerine kadar, para trafiği ve ile ilgili her türlü mobil veya sabit ödeme alanında hizmet sunduğunu vurguladı. Gastronomi, taksi gibi küçük işletmelerden, büyük ölçekli gıda marketlerine kadar her büyüklükte işletmeye hizmet verdiklerini kaydederek, taksitle satış ve leasing imkanları olduğunu söyledi. Bakıcı EuroGida, Aldi Süd, gibi önemli şirketlerin müşterileri arasında bulunduğuna işaret etti.

KRAFT GAS Şirketi sahibi ve yöneticisi Aykan Yusuf Kütük firmasının çeşitli büyüklerde propan tüp gaz ve bununla ilgili teçhizatları sattığını söyledi. Firmasını 2018 yılında yalnız başına kurduğunu belirten Kütük, Kraft Gas`ın dört yıl içinde büyük bir gelişme göstererek, bugün 12 elemanı ve 8 arabasıyla, 3000’e yakın müşteriye hizmet eden, yıllık Cirosu 2 milyon olan bir firma haline geldiğine işaret etti.  Propan gazın gastronomi, catering, inşaat gibi belli başlı alanlar dışında, kuyumcular, kamp yerleri gibi sayısız alanlarda kullanıldığını dile getirdi.  Biri Falkensee diğeri de Lichtenberg semlerinde olmak üzere iki dolum istasyonları bulunduğunu, bu sayede acil durumlarda bile müşterilerinin ihtiyaçlarını kısa zamanda yerine getirebildiklerini belirtti. İstenildiğinde öncelikle restoranlar için propan gaz tesisatı gibi teknik hizmetlerde verdiklerini kaydetti. Şu anda bir software programı yazdırdıklarını, gelecek seneden itibaren bütün hizmetlerini bilgisayar programı üzerinden yöneteceklerini belirtti.

Bir soru üzerine doğal gaz ile propan gazın farklı şeyler olduğunu, propanın petrolden elde edilen sıvı gaz olduğunu ve bu nedenle de yakın gelecekte propan gazında da bir sıkıntı yaşanmayacağına inandığını söyledi.

Son olarak konuşan Puzzle Group yöneticisi Yunus Alper Aslan grubun küçük ve orta büyüklükte işletmelerden oluştuğunu ve kendisinin 2013 yılından beri bu branşta faaliyet gösterdiğini dile getirdi. Firmalarının gastronomi, imbis, büfe ve 24 saat açık olan kiosk gibi küçük ticarethanelere kasa sistemleri, yanında kamera ve alarm sistemleri kurduklarını ve istenirse bakımını üstlendiklerini kaydetti. TSE (Teknik Güvenlik Donanımı) konusuna da değinen Aslan, 2023 yılından itibaren bütün kasa sistemlerinde TSE özelliğinin şart koşulduğunu söyledi. TSE sistemi ile kasaların maliye açısından direkt bağlantı olmasa da online durumuna geleceğinin altını çizdi. Özellikle kasa denetimleri sırasında da müşterilerine yardımcı olduklarını ve Pazar günleri hariç her gün hotline olarak servis sunduklarını vurguladı.

Üç genç girişimcinin samimi ve içten anlatımları ilgi ile izlendi. Sunumlardan sonra toplantı uzun süre birebir görüşmeler şeklinde devam etti.

ha-ber.com/Mümtaz Ergün/Fotoğraflar: Hüseyin İşlek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.