Tayvan’da bir günde 200’den fazla artçı sarsııntı meydana geldi

Tayvan’da bir günde 200’den fazla artçı sarsııntı meydana geldi

ABONE OL
16:22 - 23/04/2024 16:22
Tayvan’da bir günde 200’den fazla artçı sarsııntı meydana geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Tayvan’da 3 Nisan’da yaşanan ve en az 17 kişinin ölümüne neden olan depremin artçı şokları sürüyor. Ülkede son 24 saatte 200’den fazla artçı sarsıntı yaşandığı açıklandı.

Tayvan’da yaşanan 7,2 büyüklüğündeki depremin ardından yetkililerin açıklamasına göre bugüne dek binden fazla artçı sarsıntı meydana geldi. Artçı sarsıntıların en büyüğü 6,3 büyüklüğünde oldu.

En büyük artçı sarsıntı olan 6,3’lük depremin gece Salı gece saat 2 sularında yaşandığı belirtildi. Tayvan Merkezi Meteoroloji Dairesi, Pazartesi günü öğleden sonra bir deprem fırtınasının yaşanmaya başlandığını açıkladı.

Yetkililer, öncekiler kadar güçlü olmasa da artçı sarsıntıların devam etmesini beklediklerini duyurdu. Ülkede depremin ardından bu hafta boyunca güçlü yağmurların da beklendiği açıklandı ve halka uyarılarda bulunuldu. Tayvan Cumhurbaşkanı Tsai Ing-wen, sosyal medyada yaptığı paylaşımda halktan dikkatli olmasını ve özellikle dağlık bölgelerden uzak durmasını istedi.

Ağır hasar gören binalardan biri artçı sarsıntılarda yıkıldı.

Artçı sarsıntılar sırasında 3 Nisan’daki depremde ağır hasar görmüş iki binanın yıkıldığı ancak binalar boşaltılmış olduğu için herhangi bir can kaybı ya da yaralanma olmadığı açıklandı.

Dünyanın en büyük çip üreticilerinden biri olan Tayvan Yarı İletken Üretim A.Ş. deprem nedeniyle bazı birimlerin boşaltıldığını ancak üretimlerinde bir aksama olmadığını duyurdu.

Tayvan’da 1999 yılında meydana gelen 7,3 büyüklüğündeki depremde 2 binden fazla kişi hayatını kaybetmişti.

VOA tarafından geçilen Tayvan’da bir günde 200’den fazla artçı sarsııntı meydana geldi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Tayvan’da bir günde 200’den fazla artçı sarsııntı meydana geldi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Tayvan’da bir günde 200’den fazla artçı sarsııntı meydana geldi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.