“Tarihte ilk kez bir parti kendi adayını hedef gösteriyor”

“Tarihte ilk kez bir parti kendi adayını hedef gösteriyor”

ABONE OL
14:21 - 11/03/2024 14:21
“Tarihte ilk kez bir parti kendi adayını hedef gösteriyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) Batman Belediye Başkan adayı Mehdi Öztüzün’ün, HÜDA-PAR adayı Serkan Ramanlı ile maç izlediği fotoğrafının sosyal medyada paylaşılmasıyla başlayan tartışma sürüyor. Sosyal medya üzerinden açıklama yapan Öztüzün, DEM Parti içinde bir kesim tarafından hedef gösterildiğini söyledi.

Tartışmalara karşı sessiz kalan Öztüzün, olaydan 13 gün sonra bu sessizliğini bozdu. Youtube hesabı üzerinden bir açıklama paylaşan Öztüzün, maç izlerken Ramanlı’nın yanına geldiğini söyledi. Fotoğrafın Ramanlı tarafından çekildiğini vurgulayan Öztüzün, paylaşımın bilgisi dışında yapıldığını ifade etti.

Partisinin il yönetiminin kendisiyle konuşmadan açıklama yaptığına dikkat çeken Öztüzün, “Benim il yönetimim, yetkililer benden olayın nasıl olduğuyla ilgili herhangi bir açıklama almadan, soru dahi sormadan, açıklama yapıyor. Ben Twitter’da gördüm. İl Başkanı da yönetim de bana öyle bir şey bildirmedi. Ben bu partinin adayıyım. Kendi siyasi partim hiç benimle konuşmadan, Twitter’da beni hedef gösteren bir yazı yayınladı. Sonrasında görüştük. ‘Düzeltiriz’ falan dendi, bekledim. Henüz herhangi bir açıklama yok” dedi.

Partisinin, ilgili kurumlarının inleme yaptıktan sonra kamuoyunu bilgilendireceğini söylediğini ifade eden Öztüzün, “Ben iki gün önce ‘Bu durum beni toplumda yıpratır. Ben sizin adayınızınım. Dünya tarihinde görülmemiş bir şey, bir partinin kendi adayını hedef göstermesi’ dedim diyen Öztüzün, “O konuda da açıklama yapmadıkları için bugün halkımızı bilgilendirme ihtiyacı duydum” dedi.

“Ön seçimde kaybedenler rövanş almak istiyor”

Hakkında, eş başkanlık sistemine karşı olduğu yönünde iddiaların ortaya atılmasına tepki gösteren Öztüzün, aday belirleme sürecinde yapılan ön seçimlerde kaybedenlerin intikam almaya çalıştığını savundu. Öztüzün, yeni bir siyaset tarzını hayata geçirmeye çalıştıkları için hedef gösterildiklerini dile getirerek, “Batman’da kesinlikle kadın karşıtlığı yok. Yapılan şu, ön seçimde süregelen siyaset tarzı, siyaset ağaları kaybetti. Kaybettiler ve bunun rövanşı olarak gördükleri olayda, mızraklarının ucuna bu sefer kutsal olan kadın özgürlük mücadelesini aldılar, sorun bundan ibarettir. Kesinlikle kadın sorunu veya eş başkanlık sorunu değil” diye konuştu.

Öztüzün, sorunun çözülmesi için muhatap bulamadığını da sözlerine ekledi.

Ne olmuştu?

Batman Petrol Spor maçını izleyen HÜDA PAR Batman Belediye Başkan Adayı Serkan Ramanlı ile yan yana fotoğrafı sosyal medyada yayınlanan DEM Parti adayı Mehdi Öztüzün eleştirilerin hedefi oldu.

Eleştirilerin artması üzerine DEM Parti olayla ilgili inceleme başlatıldığını belirterek, şu açıklamayı yaptı: “Parti politikamız ve ideolojik hattımızla düşmanca tavır sergilemiş bu yapılarla mesafemiz çok net ve bellidir. Dün bir futbol karşılaşmasında yaşanan durum, halkımızda ve değerli ailelerimizde büyük bir tepkiye ve infiale neden olmuştur. Öncelikle tüm halkımızı ve değer ailelerimizi yaşananlar karşısında sükunete çağırıyoruz. Söz konusu durum, partimizin ilgili kurullarınca incelenmekte olup, geniş değerlendirme daha sonra yapılacaktır.”

VOA tarafından geçilen “Tarihte ilk kez bir parti kendi adayını hedef gösteriyor” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Tarihte ilk kez bir parti kendi adayını hedef gösteriyor” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Tarihte ilk kez bir parti kendi adayını hedef gösteriyor” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.