Tarihi Kemeraltı Çarşını turizme kazandırmak için ETİK-TARKEM işbirliği

Tarihi Kemeraltı Çarşını turizme kazandırmak için ETİK-TARKEM işbirliği

ABONE OL
15:06 - 14/08/2023 15:06
Tarihi Kemeraltı Çarşını turizme kazandırmak için ETİK-TARKEM işbirliği
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Tarihi Kemeraltı İnşaat Yatırım Ticaret A.Ş (TARKEM) ile İzmir Tarihi Kemeraltı ve Çevresi adına kaynak yaratma ve ölçeklendirme amacıyla “İzmir Tarihi Kemeraltı Gayrimenkul Yatırım Fonu(GYF)”nu kuran Re-Pie Portföy Yönetim şirketi yetkilileri Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK)’ne bilgilendirme ziyareti yaptı.

Kemeraltı’nın tarihi dokusunun korunması, turizme kazandırılması ve gelecek nesillere aktarılmasının önemi konusunda aynı görüşleri paylaşan ETİK ve TARKEM’in işbirliği yapacağı açıklandı.

Bayraklı’daki ETİK Merkezi’nde gerçekleşen toplantıya TARKEM Genel Müdürü Sergenç İneler, Genel Sekreteri Özge Şenyurt Akgül, Re-Pie Portföy Yönetimi A.Ş Şube Müdürü Hasan Öz, Kanal Yönetim Direktörü Arzu Yeşil, ETİK Başkanı Mehmet İşler, ETİK Yönetim Kurulu üyeleri İbrahim Babak, Bülent Tercan ve Fuat Ballıca katıldı. Toplantı oluşturulan “İzmir Tarihi Kemeraltı GYF” hakkında bilgilendirme sunumlarıyla başladı. Kemeraltı’nı ayağa kaldırma ve İzmir Tarihi Kent Merkezi’nin UNESCO Dünya Mirası listesine girmesi yolunda yapılan ve yapılması hedeflenen çalışmalar, restorasyon faaliyetleri, fonun güncel durumu, getirisinin diğer yatırım araçlarıyla karşılaştırmalı olarak değerlendirilmesi gibi çeşitli konuların ele alınmasıyla sürdü.

KEMERALTI TARİHTE SAYILI AÇIK AVM’LERDEN BİRİDİR

ETİK Başkanı Mehmet İşler TARKEM ve Re-Pie Portföy Yönetimi yetkilileriyle çok verimli bir toplantı yaptıklarını ve işbirliği yapma kararı aldıklarını söyledi. Mehmet İşler; “Günümüzde pek çok Alış Veriş Merkezi (AVM) var. Ama; Kemeraltı tarihin en önemli AÇIK AVM’lerden biridir. İzmir’in geçmişte tek AVM’sidir. Hala capcanlı, yaşayan bir İzmir tarihidir. Yurttaşlarımızın yanısıra İzmir’i ziyaret eden yabancıların da ziyaret ve alışveriş için en çok tercih ettiği yerlerden biridir. Kemeraltı’nın tekrar turizme kazandırılması lazımdır. Bu konuda TARKEM ciddi çalışmalar yapıyor. Buradaki binaların eski ve tarihi hüviyetine kavuşturulması için çaba sarfediyor. Kemeraltı’nın eski haline dönüştürülmesi gastronomi, tekstil, baharat,yerel yiyecek içecek ürünlerinin var olduğu, kuşçularından bayrakçılarına, kuyumcularından düğün dernek malzemelerine akla gelebilecek her şeyin satıldığı tarihi havasına büründürülmesi demektir. Burası aynı zamanda 3 dinin buluşma noktasıdır Havra sokağı, kiliseler, sinagoglar, camiler hep bir arada gönül gönüledir. Dini turizm açısından da önemli bir merkezdir. ETİK olarak, TARKEM ve Re Pie’la mevcut çabalara katkı sağlayarak Kemeraltı’nı daha hızlı bir şekilde ayağa kaldırmak için birlikte çalışma kararı aldık. Turizmin sesi ve lideri olan ETİK, bünyesindeki turizmcilerle, TARKEM’le işbirliği yaparak, Kemeraltı’nın turizme kazandırılması ve yaşaması için çaba sarf edecektir. En çok turist çeken alanlardan biri olan Kemeraltı, eğer doğal ve tarihsel hüviyetine kavuşturulursa İzmir’e gelenlerce daha çok ziyaret edilecek, İzmir’e gelmek için bir neden oluşturabilecektir. Bu dokuyu yaşarken, gittikleri yerlerde anlatacakları bir hikayeleri de olacaktır. Otelciler olarak bu konuda çok hassasız. TARKEM ve İzmir Büyükşehir Belediyesinin çabalarına sonuna kadar destek veriyoruz. Turizmciler çorbada tuzumuz bulunsun diyerek yatırımlarını TARKEM’den hisse alarak yapacaktır. Hedef ve amacımız ortaktır. İşbirliği için aramızda tam mutabakat sağladık” dedi. (ETİK)

TOUREXPI tarafından geçilen Tarihi Kemeraltı Çarşını turizme kazandırmak için ETİK-TARKEM işbirliği haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Tarihi Kemeraltı Çarşını turizme kazandırmak için ETİK-TARKEM işbirliği haberi web sayfamıza otomatik olarak TOUREXPI sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Tarihi Kemeraltı Çarşını turizme kazandırmak için ETİK-TARKEM işbirliği haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
    Tüm Yorumlar (1)
    • Yunus Uslu

      Ne guzel gunlerdi. Salepcioglu carsisindaki elektrikli merdivenler ilk yenilikti Kemeraltinda. Meshur merdivenalti kazandibicisi hala acik mi acaba? Herkese selamlarimla

      Yanıtla
      +0
      -0