Tarihçi Prof. Dr. Kemal Arı Hollanda ve Almanya`da konferanslar verecek

Tarihçi Prof. Dr. Kemal Arı Hollanda ve Almanya`da konferanslar verecek

ABONE OL
14:56 - 24/12/2019 14:56
Tarihçi Prof. Dr. Kemal Arı Hollanda ve Almanya`da konferanslar verecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Türkiye’nin tanınmış tarihçilerinden Prof. Dr. Kemal Arı, bir dizi konferans vermek üzere Hollanda ve Almanya’ya geliyor.

Yıllar boyunca gerek Türkiye’de ve gerekse Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri’ndeki yurt dışı konferanslarıyla, yayınlamış olduğu kitaplarla, tasarımını ve danışmanlığını yaptığı kitaplarıyla tanınan Prof. Dr. Kemal Arı bu kez Hollanda ve Almanya’da bir dizi konferans verecek. Rotterdam’lı tanınmış ve önemli mesleki ödüller almış, dünyaca ünlü Türk Diş Hekimi Dr. Ahmet Kaya’nın öncü olduğu bir etkinlik için önce Hollanda’nın Rotterdam kentine gelecek olan Arı, burada yine Türkiye’nin ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez  ile ortak bir etkinlikte yer alacak.

10 Ocak 2020 tarihinde gerçekleştirilecek olan bu etkinlikte Prof. Dr. Kemal Arı, Kurtuluş Savaşı’nda Buhara’dan İzmir’e ilk girecek fatihe verilmek için, ünlü Türk hükümdarı Timur’un, 1402’de, İzmir’in fethi sırasında taşıdığı kılıcın getirilişini, bu kılıcın başından geçen ilginç tarihi öyküyü, İşgalden Kurtuluş’a ele alacak. Prof. Dr. Kemal Arı’nın bu konuda yazılmış “Üçüncü Kılıç” adlı bir de kitabı bulunuyor. Tiyatro ve televizyon belgeseli de olan bu çalışma, Türk Kurtuluş Savaşı’nın birçok yanlış bilinen ya da hiç bilinmeyen olaylarını ele alıyor.

11 Ocak 2020 günü Rotterdam’dan Almanya’nın Duisburg kentine gelecek. Burada Duisburg ADD Derneği’nde aynı gün, eski ADD Başkanı Hüseyin Ural ile birlikte, ortak bir söyleşi gerçekleştirecek. Bu söyleşinin konusu, Türkiye’de Şeriat Tehlikesi Var mı?” başlığını taşıyor. Bir söyleşi kitabı olan bu çalışmasında Arı, Türkiye’nin tarihi geçmişinden bugüne teokrasi ve şeriat adına yaşadığı ilginç serüveni ele alıyor ve bunu söyleşi tadıyla okuyucularıyla buluşturuyor. Katılanları günümüz Türkiye’sinin sorunları üzerine düşündürmeyi amaçlayan bu etkinlikte Arı, bu ve yayınlanmış öteki kitaplarını da imzalayacak.

12 Ocak 2020 günü Osnabrück’e geçen Prof. Dr. Kemal Arı, burada Osnabrück ADD Başkanlığı’nda bir konferans verecek. 13 Ocak 2020 günü de Siegen’e geçecek olan Prof. Dr. Kemal Arı, aynı gün akşam Türkiye’nin güncel sorunlarını ve başkanlık sistemini ele alan bir sunum gerçekleştirecek. Siegen ADD’nin onursal üyesi de olan Kemal Arı’nın, bu söyleşisinde Türkiye’nin günümüzde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin neden olduğu sorunlar üzerine değineceği sanılıyor.

Almanya’yı bu zamana değin neredeyse adım adım gezerek, değişik konferanslar veren ve bu etkinlikleriyle tanınan Prof. Dr. Kemal Arı gerek dünyada ve gerekse Türkiye’de birçok bilimsel kurulun üyesi olduğu biliniyor. Beş kez Birleşmiş Milletler uzmanlarına mülteciler konusunda brifing verdiği de bilinen Prof. Dr. Kemal Arı’nın bilinen önemli çalışmalarından biri de Selanik Atatürk Evi’nin günümüzdeki sergi düzenlemesini hazırlayan ekibin başında olması ve yine burada gösterimde olan beş ayrı belgeselin senaryo metinlerini yazmış olmasıdır.

Halen İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü öğretim üyesi olan Prof. Dr. Kemal Arı’nın yakın tarih konularında yazılmış 25 kitabı, tiyatro ve radyofonik senaryo metinleri mevcuttur. Ünlü tarihçi, bu etkinliklerinde kitaplarını imzalayarak okuyucularıyla buluşacaktır.

 

Inal
Tüm Yorumlar (1)
  • M.Kose

    Kalp cerrahımız Prof. Dr. Bingür Sönmez hocamızın ismini düzeltirseniz seviniriz.

    +0
    -0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.