Taraftarlar Süper Kupa krizi sonrasında Anıtkabir’e yürüdü

Taraftarlar Süper Kupa krizi sonrasında Anıtkabir’e yürüdü

ABONE OL
23:38 - 30/12/2023 23:38
Taraftarlar Süper Kupa krizi sonrasında Anıtkabir’e yürüdü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

CHP Ankara İl Başkanlığı’nın ‘Formanı giy Ata’mıza gel’ çağrısıyla Anadolu Meydanı’nda toplanan taraftarlar, Anıtkabir’e yürüyerek, Riyad’da yaşanan krize tepki gösterdiler.

Farklı taraftar grupları üzerlerindeki forma ve atkılarının yanı sıra Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle Anıtkabir’e yürüyerek, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da oynanması planlanan Galatasaray-Fenerbahçe Süper Kupa finalinin ertelenmesine yol açan olaylara tepki gösterdi.

Taraftarlar “Türkiye laiktir, laik kalacak” ve “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganları attı.

Anıtkabir önünde açıklama yapan CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, “Bu kupanın yerinin Türkiye olduğunu söylemiştik. Ama hadsizliğin bu noktaya geleceğini biz bile öngörememiştik. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e, resminin taşınmasına, İstiklal Marşı’nın okunmasına karşı çıkacak kadar bir hadsizlik noktasına geleceğini düşünmemiştik. İstiklal Marşı’mızı ve Atatürk’ü satılığa çıkardılar. Neyse ki iki büyük takımımız buna izin vermediler, çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Taraftarlar ve vatandaşlar açıklamanın ardından Anıtkabir’i ziyaret ettiler.

VOA tarafından geçilen Taraftarlar Süper Kupa krizi sonrasında Anıtkabir’e yürüdü haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Taraftarlar Süper Kupa krizi sonrasında Anıtkabir’e yürüdü haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Taraftarlar Süper Kupa krizi sonrasında Anıtkabir’e yürüdü haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.