Taleban ve ABD’den Mahkum Takası

Taleban ve ABD’den Mahkum Takası

ABONE OL
23:31 - 19/09/2022 23:31
Taleban ve ABD’den Mahkum Takası
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Afganistan ve ABD arasında bir mahkum takası gerçekleşti. Taleban, Afganistan’da tutuklu bulunan Amerikalı mühendis Mark Frerichs’i, ABD’nin elinde bulunan ve hakkında 2005 yılından bu yana uyuşturucuyla ilgili suçlamalar olan Şeyh Beşir Nurzai’yle takas etti.

Afganistan Dışişleri Bakan Vekili Emir Han Muttaki, düzenlediği basın toplantısında, Frerichs’in Afganistan’ın başkenti Kabil’deki havalimanında Nurzai’yle takas edildiğini açıkladı.

Nurzai, ABD ve Avrupa’ya 50 milyon dolarlık eroin kaçırmak suçlamasıyla tutuklu bulunuyordu.

Sözcü Muttaki ayrıca basın toplantısında Taleban’a atıfta bulunarak “Afganistan İslam Cumhuriyeti ABD de dahil herkesle sorunları diyalog yoluyla çözmeye hazır” ifadelerini kullandı.

Frerichs, eski bir ABD Deniz Kuvvetleri mensubu ve mühendis. 2020 yılının Şubat ayında Afganistan’da tutuklanan Frerichs, on yılı aşkın süredir Afganistan’daki inşaat ve altyapı projelerinde çalışıyordu.

ABD, ülkede Taleban’ın yeniden yönetime gelmesinden bu yana Afganistan’da resmi bir temsilci bulundurmuyor. O nedenle ABD’li yetkililer henüz takasın gerçekleşme sürecine dair herhangi bir açıklama ya da yorumda bulunmadı.

Ancak ABD yönetiminin uzunca bir süredir Frerichs’in serbest bırakılması konusunda baskı yaptığı biliniyor. Taleban, hali hazırda hiçbir dünya ülkesi tarafından resmi olarak tanınmıyor.

Nurzai, Sözcü Muttaki’yle birlikte katıldığı basın toplantısında “Burada başkentte kardeşlerimin arasında bulunmaktan onur duyuyorum” dedi. Nurzai’nin uzun yıllardır Taleban’a ilişki içerisinde olduğu biliniyordu. Nurzai’nin avukatı müvekkili hakkındaki uyuşturucu kaçakçılığı suçlamalarını reddediyor ve bunun uydurma bir suç olduğunu öne sürüyordu.

VOA tarafından geçilen Taleban ve ABD’den Mahkum Takası haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Taleban ve ABD’den Mahkum Takası haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Taleban ve ABD’den Mahkum Takası haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.