Taksim’deki İran Protestosunda En Az 10 Gözaltı

Taksim’deki İran Protestosunda En Az 10 Gözaltı

ABONE OL
23:19 - 20/09/2022 23:19
Taksim’deki İran Protestosunda En Az 10 Gözaltı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Geçen hafta başörtüsünü kurallara uygun takmadığı gerekçesiyle Tahran’da ahlak polisi tarafından şiddet uygulanarak gözaltına alındıktan sonra öldürülen İranlı Mahsa Amini’nin öldürülmesi bugün İstanbul’da protesto edildi. Göstericiler 22 yaşında öldürülen Amiri lehine slogan attılar.

Yüzlerce İranlı gösterici çeşitli aralıklarla Taksim Meydanı ve çevresinde toplanmak istedi. Ancak Taksim Meydanı’nda geniş güvenlik önlemleri alan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler toplu eylem ve yürüyüşe izin vermedi.

Polis yetkilileri, izin başvurusu yapılmadığı için toplanma ve yürüyüşe izin vermediklerini söylediler.

Polis defalarca müdahale etti İranlı muhalif gruplar her seferinde yeniden toplandı

Emniyet güçleri ellerinde Mahsa Amini’nin fotoğraflarını taşıyan gruplara akşam 6 ile 8 arasında defalarca müdahale etse de polisin her dağıtması sonrası grup yeniden Taksim Meydanı ve çevresinde toplanmaya devam etti.

Göstericileri İstiklal Caddesi, Sıraselviler Caddesi, Tarlabaşı Bulvarı, Talimhane ve Elmadağ yönünde dağıtan polisler kalabalığı biraraya gelmemeleri için sözlü olarak uyardı. Çoğu başörtüsü takmayan kadınlardan oluşsa da göstericiler arasında başı kapalı kadınlar da vardı.

Eylemciler sık sık protesto gösterisine izin vermeyen polisle tartıştılar. Göstericilerin büyük kalabalıklar oluşmasına izin vermeyen İstanbul Emniyetine bağlı ekipler aralarında Türk vatandaşlarının da bulunduğu en az 10 kişi kişiyi gözaltına alındı.

İran’a yönelik asıl protesto yarın Cağoğlu’ndaki başkonsolosluk önünde yapılacak

İstanbul’daki büyük protesto ise Çarşamba günü Cağaloğlu’ndaki İran Başkonsolosluğu önünde yapılacak.

Kadınlar Birlikte Güçlü platformunun çağrısıyla yapılacak gösteriye aralarında Türkiye İşçi Partisi ve Halkların Demokratik Partisi’nin de yer aldığı birçok siyasi parti ile Feminist Kadın Kolektifi, Mor Dayanışma ve Kampüs Cadıları gibi sivil kadın örgütleri de katılacak.

İstanbul polisinin bugün Taksim Meydanı’nda toplanmaya çalışan gruplara valilik izinli gösterinin yarın (Çarşamba günü) başkonsolosluk önünde yapılacağını bu nedenle oraya gitmelerini telkin ettiği görüldü.

VOA tarafından geçilen Taksim’deki İran Protestosunda En Az 10 Gözaltı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Taksim’deki İran Protestosunda En Az 10 Gözaltı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Taksim’deki İran Protestosunda En Az 10 Gözaltı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.