Taksilerde Yabancılara Seyahat Belgesi Zorunluluğu

Taksilerde Yabancılara Seyahat Belgesi Zorunluluğu

ABONE OL
21:21 - 09/06/2022 21:21
Taksilerde Yabancılara Seyahat Belgesi Zorunluluğu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Ankara’daki Göç Kurulu Toplantısı’nda açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, taksilerle il dışına yabancı yolcu taşınması halinde taksicilere seyahat belgelerinin kontrolu hükümlülüğünü getirdiklerini açıkladı.

“Kaçak göçmeni bir ilden bir ile taşımaya kimse aracılık etmesin. Onun için böyle bir yükümlülüğü bugün itibariyle getiriyoruz. Otobüsle zaten bilet alırken böyle bir yükümlülük söz konusu. Buna uymayanlara cezaların kesilmesine dair talimat veriyoruz. Bilerek taşıyorsa insan kaçakçılığına girer, aynı zamanda idari para cezasına girer” diyen Bakan Soylu, valiliklere bu konuda yazı gönderileceğini söyledi.

“Alınan kararı destekliyoruz ama akaryakıt zamları bizi zorluyor”

Konuya ilişkin VOA Türkçe’ye konuşan taksiciler ise alınan kararı doğru bulduklarını belirtirken, akaryakıt zamlarından dolayı zor günlerden geçtikleri için bu kararın işlerini biraz daha zorlaştıracağına dikkat çekti.

Bir süredir yabancı yolculara seyahat belgesi sormadan taşımadıklarını vurgulayan Fevzi Çelik, belgesi olmadan taksiye binmek isteyen birçok kişiyi geri çevirdiklerini belirterek, “Bazen yabancılar geliyor, ‘izin belgem yok ama beni İstanbul’a götür’ diyorlar ama biz götüremiyoruz. Geçen gün 50-60 kişi birden içeri girdi bazıları Adana, bazıları Ankara’ya gitmek istediklerini söylediler ama belgeleri olmadığı için götüremedik. Bu durumun insan kaçakçılığı suçuna girdiğini biliyoruz, neden yasadışı durumlara düşelim ki” diye konuştu.

Bazen farklı ya da sahte evraklarla da yolculuk yapmak isteyen yolcuların da bulunduğuna dikkat çeken İsmail Tekin, “Biz gösterilen evrakları sürekli bir polis bulup göstermek durumunda kalıyoruz. Daha önceden de biz elimizden geldiğince kontrolu sağlıyorduk ama bu sistemin çok sağlıklı bir şekilde yürüyeceğini zannetmiyorum” dedi.

İçişleri Bakanı Soylu’nun açıkladığı kararı olumlu bulduğunu ifade eden Galip Çelik, “Aracımıza binen bir yolcunun kaçak olup olmadığını sorgulayabiliriz, bir sıkıntı varsa kolluk kuvvetlerine bildiririz. İşlerimiz biraz zayıf şu anda ama inşallah iyiye doğru gider” şeklinde konuştu.

Yabancı yolcu sorgulama zorunluluğundan daha öncelikli sorunlarının akaryakıt zamları olduğuna dikkat çeken Yunus Emre Aslan ise, “Şoförler Odası’nın bize bildirdiği uyarı sonrası biz izin belgesi olmayan yolcuları zaten taşımıyorduk. Alınan karar da yerinde bir karardır. Ama akaryakıt zamlarından dolayı taksicilik mesleği Türkiye genelinde ölmüş durumda. Şu anda derdimiz mülteciler değil, zor olan geçim kaynağımız. Her gün akaryakıta zam geliyor. Zaten taşıyacak yolcu da yok ki izin belgesini kontrol edelim” ifadelerini kullandı.

VOA tarafından geçilen Taksilerde Yabancılara Seyahat Belgesi Zorunluluğu haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Taksilerde Yabancılara Seyahat Belgesi Zorunluluğu haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Taksilerde Yabancılara Seyahat Belgesi Zorunluluğu haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.