“Tahıl Anlaşması Ateşkesin Önünü Açabilir”

“Tahıl Anlaşması Ateşkesin Önünü Açabilir”

ABONE OL
14:06 - 03/08/2022 14:06
“Tahıl Anlaşması Ateşkesin Önünü Açabilir”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Almanya’nın eski Başbakanı Gerhard Schröder, tahıl anlaşmasının Ukrayna’da ateşkesin sağlanmasının önünü açabileceğini söyledi.

Schröder Alman basın kuruluşlarına verdiği demeçte, “İyi haber şu ki Kremlin müzakere edilmiş bir çözüm istiyor” diyerek, geçen hafta Moskova’da Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin ile görüştüğünü belirtti.

1998-2005 yıllarında Başbakanlık yapan Schröder, “İlk başarı tahıl anlaşmasıdır, belki bu yavaş yavaş ateşkese kadar genişleyebilir” dedi. Schröder’in açıklamalarında, Ukrayna savaşını eleştirmesi ancak Putin’i kınamaya reddetmesi dikkati çekti.

Schröder ayrıca Ukrayna’nın doğusunda çatışmaların en şiddetli yaşandığı Donbas bölgesinin geleceğinin karmaşık olduğunu söyledi. Almanya’nın eski Başbakanı, “Burada İsviçre kanton modeline dayalı bir çözüm bulunması gerekebilir” dedi.

Rusya’dan ABD’ye Ukrayna suçlaması

Bu arada Rusya, ABD’yi Kiev’e sadece silah sağlamakla değil, Ukrayna’daki çatışmaya doğrudan müdahil olmakla suçladı.

Rusya Savunma Bakanlığı, “Ukrayna askeri istihbarat başkan yardımcısı Vadym Skibitski’nin İngiliz Telegraph gazetesine yaptığı açıklamaların Washington’un çatışmaya karıştığını ortaya koyduğunu” bildirdi.

Skibitski gazeteye verdiği demeçte, saldırılardan önce ABD ve Ukrayna istihbarat yetkilileri arasında istişare yapıldığını ve Washington’un hedefler üzerinde etkili bir vetoya sahip olduğunu, ancak ABD yetkililerinin doğrudan hedef bilgisi vermediğini söyledi.

Rusya Savunma Bakanlığı dün yaptığı açıklamada “Tüm bunlar, Beyaz Saray ve Pentagon’un iddialarının aksine, Washington’un Ukrayna’daki çatışmaya doğrudan müdahil olduğunu kanıtlıyor.

Donbas ve diğer bölgelerdeki yerleşim alanlarına ve sivil altyapıya yönelik Kiev’in onayladığı ve sivillerin kitlesel ölümleriyle sonuçlanan tüm roket saldırılarından doğrudan sorumlu olan Biden yönetimidir” ifadelerine yer verdi.

“Donbas tam bir cehennem”

Diğer yandan Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı’ndan bugün yapılan açıklamada, Rusya’nın Harkiv ve civarındaki diğer kasaba ve köylere yönelik ağır bombardımanının yanı sıra sivillere yönelik hava ve füze saldırılarının devam ettiğini bildirdi. Moskova kasıtlı olarak sivilleri hedef aldığını reddediyor.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski ise dün yaptığı açıklamada, Batı’dan gelen silah yardımlarına rağmen Ukrayna askeri güçlerinin Rusya’nın ağır silahlar ve insan gücü konusundaki avantajlarını henüz aşamadığını söyledi.

Zelenski, “Bu durum çatışmalarda, özellikle de Donbas’ta çok fazla hissediliyor. Orası tam bir cehennem. Kelimeler bunu tarif edemez” dedi.

VOA tarafından geçilen “Tahıl Anlaşması Ateşkesin Önünü Açabilir” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Tahıl Anlaşması Ateşkesin Önünü Açabilir” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Tahıl Anlaşması Ateşkesin Önünü Açabilir” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.