Taekwondo Özer Kulübü’ne ödül yağdı

Taekwondo Özer Kulübü’ne ödül yağdı

ABONE OL
11:51 - 04/03/2024 11:51
Taekwondo Özer Kulübü’ne ödül yağdı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Her yıl düzenlenen ödül töreninde Nürnberg Belediyesi, başarılı sporculara, takımlara ve spor camiasına önemli katkılarda bulunan bireylere özel onur ödülleri sunuyor.

Bu prestijli ödüle layık görülmek için herhangi bir spor branşında Nürnberg şehrinde bulunan spor kulüplerinden birine üye olup üst düzey başarılara imza atmış olmak gerekiyor.

Almanya’nın Nürnberg şehrinde 32 senedir faaliyet gösteren Tekvando Özer Kulübü sporcuları, bu yılki törene adeta damga vurdu.

Tekvando Özer Kulübü sporcuları, Olimpik Taekwondo dalında 2023 yılındaki performanslara dayanarak değerlendirilen sonuçlarda, elde ettikleri üstün başarıları dikkat çekti.

Tekvando branşında Erkeklerde verilen üç ödülün ikisini, kadınlarda ise 4 ödülün üçüne layık görülen Tekvando Özer Kulübü sporcuları ödüllerini aldı. Faysal Sawadogo Afrika Şampiyonluğu haricinde Dünya Şampiyonası ve Grand Prix’deki üst sıralardaki başarıları takdirle karşılandı.

Chris Papathanasiou ve Wend-Nongdo Yanna, Almanya Şampiyonası’nda gösterdikleri performansla, Alema Hadzic ise Almanya Şampiyonası ve Dünya Üniversite Oyunları’ndaki derecesi için ödüllendirildi.

Çeşitli branşlardan Toplamda 140’tan fazla sporcunun arasından sıyrılan Anna-Lena Fromming, Yılın en iyi Sporcusu ödülüne layık görüldü.

Anna-Lenanın sezon içi yoğunluk sebebiyle geceye katılamaması nedeniyle ödülü Nürnberg Belediye Başkanı Marcus König tarafından sahnede Tekvando Özer yönetim kurulu başkanı Alfred Castano Manias aldı.

Sahnede Anna-Lena adına konuşan Castano, sporcunun bu ödülü alana kadar geçen kariyerindeki süreci anlattı. Özellikle 2016 Rio Olimpiyatları’na gitme hakkını hakem hatası nedeniyle kaybetmesi ve sporu bırakma düşüncesine kapılmasından 8 yıl sonra Yılın Sporcusu seçilmesi, inanç ve azmin zaferini simgeledigini dile getiren Castano, Anna-Lena’nın genç sporculara örnek olacak ve her sporcunun kendine çıkarabileceği derslerle dolu bir kariyere sahip olduğuna vurgu yaparak unutulmaz bir konuşma gerçekleştirdi ve salondaki davetlilerden yoğun alkış aldı.

Taekwondo Özer kulübünün tecrübeli sporcusu Anna-Lena Frömming, 16 kez Almanya Şampiyonu, Avrupa Şampiyonu ve birçok uluslararası madalya sahibi olmanın gururunu taşıyor. Taekwondo Özer Spor Kulübü kurucusu ve başantrenörü Özer Güleç, sporcuların başarılarından dolayı tebrik etti. Başarılara kanıp duraksamadan yola devam etmeleri gerektiğini dile getiren Özer Güleç, gözünü Olimpiyat Oyunları’na dikti. Her sporcunun hayali olan Olimpiyat Madalyasını Nürnberg kentine getirmek için canla başla çalıştıklarını dile getiren Güleç oldukça umutlu ve hırslı olduğu gözlemlendi.

Özer Spor Kulübü bu yaz Paris’te düzenlenecek Olimpiyat Oyunları’nda Faysal Sawadogo ile yer alma hakkını kazanmıştı.

ha-ber.com/Taner TÜZÜN / NÜRNBERG

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.