Tacikistan Afgan Mültecilere Kapılarını Açıyor

Tacikistan Afgan Mültecilere Kapılarını Açıyor

ABONE OL
21:27 - 23/07/2021 21:27
Tacikistan Afgan Mültecilere Kapılarını Açıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Tacikistan, komşu Afganistan’dan 100 bin mülteci almaya hazırlanıyor. ABD ve NATO birliklerinin çekilme işlemlerini başlatması sonrasında, Afgan kuvvetleriyle Taleban milisleri arasındaki çatışmalar giderek şiddetlenirken, ülkeden kaçış sürüyor.

Taleban ülkenin yüzde 85’inden fazlasını kontrolu altında tuttuğunu açıklarken, ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) da Taleban’ın elindeki toprakların arttığını doğruluyor.

Tacikistan Afet Komisyonu Başkan Yardımcısı İmamali İbrahimzoda, mültecilere dağıtılmak için toplanan yardım malzemelerini depolamak üzere Hatlon ve Garno-Badakşan vilayetlerinde iki büyük bina inşa edildiğini açıkladı.

Rus yetkililer de Tacikistan’a, Afgan sınırında yeni bir kontrol noktası kurmak üzere yardım edeceklerini açıkladı.

Afganistan’daki çatışmaların şiddetlenmesi sonrasında yüzlerce Afgan son dönemde Tacikistan’a kaçmıştı. Tacik yetkililer bu mültecilerin ülkelerine geri döndüğünü söylüyor. Taleban milisleriyle çatışmak istemeyen bazı Afgan askerlerinin de Tacikistan’a kaçtığı haberleri alınmıştı.

VOA tarafından geçilen Tacikistan Afgan Mültecilere Kapılarını Açıyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Tacikistan Afgan Mültecilere Kapılarını Açıyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Tacikistan Afgan Mültecilere Kapılarını Açıyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.