Sydney’de bir AVM’de bıçaklı saldırı: 6 kişi öldü, 8 kişi yaralandı

Sydney’de bir AVM’de bıçaklı saldırı: 6 kişi öldü, 8 kişi yaralandı

ABONE OL
16:56 - 13/04/2024 16:56
Sydney’de bir AVM’de bıçaklı saldırı: 6 kişi öldü, 8 kişi yaralandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Avusturalya’nın Sydney şehrindeki bir alışveriş merkezinde bıçaklı bir saldırgan Cumartesi günü en az altı kişiyi öldürdü.

Emniyet yetkilileri, saldırganın Westfield Bondi Junction alışveriş merkezinde bulunan insanlara saldırdıktan sonra bir polis memuru tarafından vurularak öldürüldüğünü açıkladı.

Yetkililerin açıklamasına göre, öldürülen altı kişiden beşi kadın.

Yetkililer ayrıca, aralarında dokuz aylık bir bebeğin de bulunduğu sekiz kişinin yaralanarak hastaneye kaldırıldığını açıkladı.

Saldırının nedeni henüz bilinmiyor. Ancak emniyet yetkilileri, şu ana kadar yapılan incelemeler sonucunda saldırının terör ile bağlantılı olmadığını düşündüklerini açıkladı.

Avusturya Başbakanı Anthony Albanese, bir basın toplantısında “Bu, sıradan bir Cumartesi günü alışveriş yapan masum insanları ayrım gözetmeden hedef alan korkunç bir şiddet eylemi” dedi.

Avustralya dünyanın en sıkı silah ve bıçak yasalarına sahip olan ülkeler arasında yer alıyor. Ülkede Cumartesi günkü gibi saldırılar, nadir gerçekleşiyor.

VOA tarafından geçilen Sydney’de bir AVM’de bıçaklı saldırı: 6 kişi öldü, 8 kişi yaralandı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Sydney’de bir AVM’de bıçaklı saldırı: 6 kişi öldü, 8 kişi yaralandı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Sydney’de bir AVM’de bıçaklı saldırı: 6 kişi öldü, 8 kişi yaralandı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.