Şüpheli dahil 4 kişi öldü

Şüpheli dahil 4 kişi öldü

ABONE OL
11:02 - 07/12/2023 11:02
Şüpheli dahil 4 kişi öldü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Las Vegas’taki Nevada Üniversitesi ana yerleşkesinde dünkü silahlı saldırıda dört kişinin öldüğü bildirildi. Dün öğlen tek başına ateş açarak üç kişiyi öldüren ve bir kişiyi de yaralayan saldırganın polis tarafından öldürüldüğü, saldırıdan saatler sonra yetkililerin düzenlediği basın toplantısında açıklandı.

Polis, kimliğini açıklamayı reddettiği saldırganın cinsiyeti hakkında bile bilgi vermekten kaçındı. Aynı şekilde üç ölü ve bir yaralının kimlikleri ve üniversite ile bağlantıları hakkında da herhangi bir bilgi vermedi.

Şiddetin olası nedeni hakkında herhangi bir açıklama yapılmadı ve polis kullanılan ateşli silahın türünü de açıklamadı.

Nevada Üniversitesi’ndeki silahlı saldırı nedeniyle çok sayıda polis bölgeye sevk edildi

Las Vegas Metropolitan Polis Departmanı’ndan Şerif Kevin McMahill’e göre yaralının durumu stabil.

McMahill, kargaşa sırasında birkaç kişinin daha panik atak geçirdiğini ve geniş yerleşkede başka kurban ya da şüphelilerin aranması sırasında bazı memurların hafif yaralandığını ve tedavi edildiğini söyledi. Ancak başka bir şüpheli ya da kurbana rastlanmadı.

Daha ziyade kısaltma ismi UNLV (University of Nevada, Las Vegas) ile anılan okulda profesör olan Vincent Perez, MSNBC’ye telefonla yaptığı açıklamada saklanmadan önce yerleşkede çok sayıda silah sesi duyduğunu söyledi.

Perez, “Sadece yedi, sekiz el ateş edildiğini söyleyebilirim, birbiri ardına, yüksek sesle ve çok yüksek sesle” dedi. “Bunu duyar duymaz içeri koştuk. Gerçek bir çatışma olduğunu ve kampüste aktif bir tetikçi olduğunu fark ettik” dedi.

UNLV polis şefi Adam Garcia da gazetecilere verdiği demeçte, TSİ 21.45 civarında kampüste silah sesleri duyulduğunu bildiren bir çağrı aldıktan sonra, kolluk kuvvetlerinin “şüpheliyle derhal çatışmaya girdiğini” söyledi. Şüphelinin kampüs polisi tarafından ölümcül bir şekilde vurulduğunu söyledi.

Şerif, “Polis memurlarından birinin kahramanca müdahalesi olmasaydı, sayısız can daha kaybedilebilirdi” diye ekledi.

Nevada Üniversitesi’ndeki silahlı saldırıda şüpheli dahil 4 kişi öldü

Kevin McMahill, çatışmanın üniversitenin işletme fakültesinin bulunduğu Beam Hall binasının dördüncü katında başladığını, daha sonra diğer katlara taşındığını ve en sonunda şüphelinin bina dışında “etkisiz hale getirildiğini” söyledi.

Polis üniversitenin en az 8 Aralık Cuma gününe kadar kapalı kalacağını söyledi.

Las Vegas Strip’in yaklaşık 3 kilometre doğusunda bulunan UNLV yerleşkesinde yaklaşık 25 bin lisans öğrencisi ve 8 bin yüksek lisans ve doktora adayı öğrenim görüyor.

Karşılaştığı pek çok öğrencinin fena halde sarsılmış göründüğünü söyleyen Şerif McMahill, 2017’de silahlı bir kişinin Las Vegas Strip’teki bir müzik festivaline yüksek bir otelin penceresinden ateş açmasının ardından insanların nasıl travma geçirdiğini hatırlattı.

ABD tarihinde tek bir silahlı saldırgan tarafından gerçekleştirilen en ölümcül kitlesel saldırı olarak tarihe geçen olayda 60 kişi ölmüş, yüzlerce kişi de yaralanmıştı.

VOA tarafından geçilen Şüpheli dahil 4 kişi öldü haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Şüpheli dahil 4 kişi öldü haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Şüpheli dahil 4 kişi öldü haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.