SunExpress, 3 milyondan fazla turist getirdi

SunExpress, 3 milyondan fazla turist getirdi

ABONE OL
09:45 - 18/10/2021 09:45
SunExpress, 3 milyondan fazla turist getirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

SunExpress Hava Yolları yaz sezonunda 3 milyondan fazla turist getirerek, Türkiye turizmine ve havacılık sektörüne destek olmaya devam edeceklerini bildirdi.

Havacılık ve Uzay Tıbbı Platformu tarafından Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve SunExpress Hava Yolları iş birliğiyle Antalya’da Havacılık ve Uzay Tıbbı Kongresi gerçekleştirildi. Havacılık tıbbına ilişkin güncel konuların ele alındığı kongrede sektörün önde gelenleri de buluştu.

SunExpress Hava Yolları Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Çalışkan yaptığı konuşmada, SunExpress olarak Türkiye turizmini destekleme vaadlerinin arkasında olduklarını söyledi.

Kongrede Covid-19 salgınının ticari havacılığa etkilerini anlatan Çalışkan, şunları kaydetti.

‘’Türkiye, geçen yıl ‘Güvenli Turizm Programı’nı hayata geçiren birkaç ülkeden biri olarak çok cesur ve doğru adımlar attı. SunExpress olarak salgının başından beri en önemli gündem maddemiz ‘güvenli turizm’ oldu. Bu süreçte, yolcularımız ve çalışanlarımızın sağlığı ve güvenliği için tüm önlemleri ivedilikle aldık ve almaya devam ediyoruz.”

SunExpress Hava Yollarının Türkiye’nin turizm elçisi misyonuyla hareket ettiğini vurgulayan Çalışkan, şöyle konuştu.

‘’SunExpress havayolu olarak hem Türkiye turizmini hem de havacılık sektörünü desteklemeye devam edeceğiz. Seyahat kısıtlamalarının kaldırılmasının ardından uçuş ağımıza eklediğimiz yeni destinasyonların yanı sıra Türkiye’nin tatil rotalarına frekans artışı sunduk ve bu yıl yaz sezonunda 3 milyonun üzerinde yolcu taşıyarak, yüzde 85 doluluk oranına ulaştık. Salgın döneminde de tarifeli seferlerle Akdeniz ve Ege Bölgelerine en fazla turist getiren havayolu olmaya devam ederek Türkiye turizmini destekleme vaadimizin arkasında durduk. Türkiye turizminin zirve yaptığı 2019 rakamlarına da 2022 yılında ulaşabilmeyi hedefledik.”

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan da koronavirüs salgınının sivil havacılık sektörüne olan etkilerini anlattı. 11 Eylül saldırıları sonrası uçuş güvenliğinde yaşanan değişimin, koronavirüs sonrası salgınlarla mücadele konusunda da yaşanacağını belirtti.

Rektör Prof. Dr. Özkan, şöyle devam etti.

‘’Salgın (pandemi) havacılık sektöründe de önemli bir dönüşümün yolunu açacak. Koronavirüs salgını küreselleşme ve havacılık sektöründen bağımsız olarak ele alınamaz. Küreselleşmeyle birlikte gelinen bugünkü süreçte ise yeni bir tehlike ile karşı karşıyayız. Artık dünyanın bir köşesinde başlayan bir salgın hastalık, turizm ve ticaret gibi ağlar üzerinden kısa sürede tüm insanlığı tehdit etme riski taşımaya başladı.”

Bundan sonra da salgınların önemli bir risk olarak varlığını sürdüreceğine dikkat çeken Özlenen Özkan, ‘’Bu nedenle bir taraftan ülkeler kendi sağlık sistemlerini bu olası salgınlara karşı hazırlarken diğer taraftan salgınlarla mücadelede küresel bir çalışma için de kolları sıvamalı. Yaşadığımız salgının havacılık sektöründe de önemli bir dönüşümün yolunu açacağına inanıyorum” dedi.

Milli Muharip Uçak projesine yazılım desteği

Türkiye’de son yıllarda sivil havacılık sektöründe önemli gelişmeler yaşandığını ifade eden Rektör Özkan, sözlerini şöyle tamamladı.

‘’Havalimanlarımız Avrupa’nın en çok yolcu ağırlayan havalimanları arasında yer alıyor. Türk Hava Yolları 120’den fazla ülkede 250’nin üzerinde şehre sefer düzenliyor. Yazılım sürecinde üniversite olarak dahil olmaktan gurur duyduğumuz Milli Muharip Uçak gibi projelerle savunma sanayisinde dünyada önemli bir konuma gelmek için çalışıyoruz. Bunun dışında Türkiye’nin ilk Milli Uzay Programı ile önemli hedeflerle dolu bir yol haritası belirlendi. Bu çalışmalara biz de üniversiteler olarak gereken desteği vermeliyiz.”

Yapay zeka önem kazanıyor

Sivil Havacılık Genel Müdürü Prof. Dr. Kemal Yüksek de Covid-19 salgınının dünya sivil havacılık sektöründeki etkilerinden ve Sivil Havacılıkta Dijital Dönüşüm kapsamında dijital eğitim yöntemlerinin havacılık sektöründeki gerekliliği konusunda bilgi verdi. Yüksek, sivil havacılığın her alanındaki modernizasyonunda, yapay zeka ve dijitalleşme konularının tüm sektörlerde olduğu gibi giderek önem kazandığını vurguladı.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.