Stoltenberg Washington’da

Stoltenberg Washington’da

ABONE OL
10:29 - 29/01/2024 10:29
Stoltenberg Washington’da
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg temaslarda bulunmak için Washington’da. Stoltenberg’in yeni haftanın ilk gününde Dışişleri Bakanı Antony Blinken’la bir araya gelmesi bekleniyor.

Stoltenberg’i yeni haftanın ilk gününde yoğun bir diplomasi trafiği bekliyor.

NATO Genel Sekreteri Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Savunma Bakanı Lloyd Austin ve Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan’la görüşecek.

Stoltenberg ve Blinken’ın ortak basın toplantısı düzenlemesi de öngörülüyor.

Stoltenberg Salı günü ise Kongre’de üst düzey temaslarda bulunacak.

Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson, Temsilciler Meclisi’nde Demokrat grubun lideri Hakeem Jeffries, Senato Azınlık Lideri Mitch McConnell ve Kongre’nin diğer bazı Demokrat ve Cumhuriyetçi üyeleriyle biraraya gelecek.

Stoltenberg temasları sırasında ayrıca Alabama’daki Füze ve Ateşleme Kontrol Tesisi’yle Florida Tampa’daki ABD Özel Kuvvetler Komutanlığı’nı ziyaret edecek.

NATO Genel Sekreteri’nin ziyareti, ABD’de de Ukrayna’ya yardımın tartışıldığı ve ayrıca Ürdün’deki Amerikan güçlerine yönelik saldırının gerçekleştiği bir döneme denk gelmiş durumda.

Stoltenberg’in özellikle Kongre’deki temaslarında Ukrayna’ya yardımın önemine vurgu yapması bekleniyor.

Kongre’de Demokrat ve Cumhuriyetçiler sınır güvenliğiyle ilgili bir yasa tasarısına Ukrayna’ya yardımı da eklemeyi müzakere ediyor.

Temsilciler Meclisi’ndeki Cumhuriyetçiler’in bir bölümü Ukrayna’ya yardıma karşı bir duruş sergiliyor.

Biden yönetimi Kongre’den Ukrayna’ya 60 milyar dolarlık yardım paketini onaylamasını istiyor.

VOA tarafından geçilen Stoltenberg Washington’da haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Stoltenberg Washington’da haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Stoltenberg Washington’da haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.