Steinmeier: Irkçı nefret tehdidi altındaki tüm insanların yanındayım

Steinmeier: Irkçı nefret tehdidi altındaki tüm insanların yanındayım

ABONE OL
13:16 - 20/02/2020 13:16
Steinmeier: Irkçı nefret tehdidi altındaki tüm insanların yanındayım
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier, saldırıya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

“Irkçı nefret tehdidi altındaki tüm insanların yanındayım. Onlar yalnız değiller” dedi.

Hanau’daki terör eylemini dehşet içinde öğrendiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Steinmeier, olayda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.

Steinmeier, açıklamasında, “Irkçı nefret tehdidi altındaki tüm insanların yanındayım. Onlar yalnız değiller. Almanya’daki insanların büyük çoğunluğu bu eylemi ve her türlü ırkçılığı, nefret ve şiddeti kınadığından eminim.” ifadelerini kullandı.

Merkel programını iptal etti

Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerinin yanında olduklarını ve yaralılara da acil şifalar dilediklerini belirtti.

Başbakan Angela Merkel‘in, Halle kentindeki programını, Hanau’daki saldırı nedeniyle iptal ettiğini ifade eden Seibert, Merkel’in Hanau’daki gelişmeler hakkında sürekli bilgi aldığını da kaydetti.

Maas: Korkunç olay hepimizi acı içinde bıraktı

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ”Hanau’daki korkunç olay hepimizi acı içinde bıraktı. Düşüncelerimiz, hayatını kaybedenler, onların aileleri ve akrabalarıyla. Yaralıların kısa zamanda iyileşeceğini ümit ediyorum.” ifadesini kullandı.

Karrenbauer: Olayın arka planı aydınlatılmalı

Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Genel Başkanı ve Savunma Bakanı Annegret Kramp Karrenbauer de Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Hanau’daki şiddet olayından dolayı sarsıldığını ve üzgün olduğunu belirterek, “Olayın arka planı aydınlatılmalı. Aşırı sağcı saiklerle yapılan saldırılar bizi sakin bırakmamalı, buna karşı birlikte durmamız lazım.” değerlendirmesinde bulundu.

AA

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.