Sri Lanka Cumhurbaşkanı’nın İstifasını Bekliyor

Sri Lanka Cumhurbaşkanı’nın İstifasını Bekliyor

ABONE OL
12:36 - 14/07/2022 12:36
Sri Lanka Cumhurbaşkanı’nın İstifasını Bekliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Sri Lanka’da protestocular hükümet binalarına yönelik işgallerine son verirken, Cumhurbaşkanı Gotabaya Rajapaksa’nın istifa etmesi bekleniyor.

Ülkede yaşanan ekonomik kriz nedeniyle yaşanan halk ayaklanmasının ardından Sri Lanka Cumhurbaşkanı Rajapaksa Maldivler’e kaçmıştı.

Reuters haber ajansı Sri Lanka hükümetinden bir kaynağın Rajapaksa’nın bugün Maldivler’den Singapur’a hareket ettiğini söyledi.

Rajapaksa’nın dün, Başbakan Ranil Wickremesinghe’yi cumhurbaşkanı vekili ilan etmesi protestoları daha da alevlendirmiş ve protestocular parlamentoyu ve başbakanlık ofisini de işgal etmişti.

Meclis Başkanı Mahinda Yapa Abeywardena’nın yardımcısı, Rajapaksa’nın meclis başkanına dün istifa edeceğine dair güvence verdiğini ancak bugün itibariyle istifa mektubunun gelmediğini söyledi.

Konunun hassasiyeti nedeniyle ismini vermek istemeyen yardımcı, mektubun gün sonuna kadar gelmemesi halinde meclis başkanının atılabilecek adımlarla ilgili başsavcıdan tavsiye isteyebileceğini belirtti.

Reuters protestocuların işgal ettikleri hükümet binalarını geri vereceklerini söylediğini bildirdi. Protestonun organizatörlerinden Chameera Dedduwage Reuters’e yaptığı açıklamada, “Başkan ülke dışındayken, ele geçirilen yerleri tutmanın artık sembolik bir değeri yok” dedi.

Sri Lanka’da yaşanan ekonomik kriz ülkede aylardır protestolara neden oluyor. Yüzbinlerce protestocunun geçen haftasonu Cumhurbaşkanlığı sarayını işgal etmesiyle, protestolar tırmanmıştı.

Bu arada Sri Lanka polisi dün, parlamento binası ve başbakanlık ofisi yakınlarında Rajapaksa ve Wickremesinghe’nin görevden alınmasını talep eden göstericilerle çevik kuvvet arasında çıkan çatışmalarda 26 yaşındaki bir kişinin öldüğünü, 84 kişinin de yaralandığını açıkladı.

VOA tarafından geçilen Sri Lanka Cumhurbaşkanı’nın İstifasını Bekliyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Sri Lanka Cumhurbaşkanı’nın İstifasını Bekliyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Sri Lanka Cumhurbaşkanı’nın İstifasını Bekliyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.