*** ”Sporun Dili Olmaz” kampanyasına destek

*** ”Sporun Dili Olmaz” kampanyasına destek

ABONE OL
15:43 - 24/02/2009 15:43
*** ”Sporun Dili Olmaz” kampanyasına destek
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

”Sporun Dili Olmaz” kampanyasına destek

Almanya’nın Dortmund kentinde ”Sporun Dili Olmaz” adı altında yabancıların Alman toplumuna uyumu konusunda bir kampanya başlatan amatör Alman spor kulübü SSV Hacheney 61’in yöneticileri, Türkiye’nin Essen başkonsolosluğunu ziyaret ettiler

Başkonsolos Hakan Akbulut ve yardımcı konsolos Ahmet Davaz ile görüşen beş kişilik heyet, başlattıkları kampanya hakkında bilgi vererek, başlatılan kampanya için destek istediler.

Başkonsolos Akbulut, kulübün başlattığı çalışmalara destek vereceklerini ifade ederek, ”Kampanyanızı basından duydum. Essen kenti Spor İşleri Dairesi’yle ilişkilerimiz var. Sizlerle de olan ilişkilerimizi buna dahil ederek motivasyonunuza severek katkıda bulunacağız” dedi.

Yardımcı konsolos Davaz da kulübün yapacağı etkinliklere katılacakları konusunda söz vererek, ”Spor her zaman için uyumda anahtar rolü oynar” şeklinde konuştu.

Kulüp yöneticileri, Zonguldakspor kulübünden gelen resmi davet üzerine 10 günlük kamp için yazın 35 kişilik bir grupla Türkiye’ye gideceklerini ve daha şimdiden Türkiye’yi görmenin heyecanını yaşadıklarını belirterek, çalışmalarına farklı uluslardan küçük yaşlarda çocuklarla başlamanın önemli olduğunu ifade ettiler.

(A.A) Cevdet ALBAY 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.