SPD’nin Yaz Festivalinde Kadınlara Taciz

SPD’nin Yaz Festivalinde Kadınlara Taciz

ABONE OL
21:53 - 11/07/2022 21:53
SPD’nin Yaz Festivalinde Kadınlara Taciz
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya Başbakanı Olaf Scholz’un katıldığı, partisi SPD’nin Federal Meclis Grubu yaz partisinde, çok sayıda kadına “tecavüz ilacı” olarak tanınan “K.O. Damlası” verildiğinin ortaya çıkmasının yankıları sürüyor.

Alman basınında “SPD partisinde skandal” olarak nitelendirilen olayla ilgili soruşturma başlatan Berlin Kriminal Dairesi‘nin sözcüsü, en az beş kadının şikayetçi olduğunu ve suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı. SPD sözcüsü Katja Mast ise partiye katılan en az 9 kadının benzer semptonlardan şikayetçi olduğunu belirtti.

“Hepimiz bu inanılmaz olayın şoku altındayız” diyen Mast, parti akşamı ya da sonrasında baş dönmesi, mide bulantısı, şiddetli baş ağrısı ve kısa süreli hafıza kaybı gibi semptonlar yaşayan tüm kadınların polise başvurmasını tavsiye etti. SPD‘nin Federal Meclis üyelerine ve çalışanlarına bir mektup gönderen Federal Meclis Grup Başkanı Mathias Martin de, “Geleneksel eğlencemizde çok çirkin bir olay yaşandı” derken, benzer durumda bulunan kadınların derhal polise giderek suç duyurusunda bulunmalarını istedi.

Berlin polisi, olayın geçen Çarşamba akşamı Federal Meclis yakınlarında bulunan bir eğlence çadırındaki yaz partisine katılan ve alkol almamasına rağmen, ertesi gün yaşananları hatırlayamadığı için hastahaneye giderek, toksikoloji testi yaptıran 21 yaşındaki bir kadının başvurusu sonrasında ortaya çıktığını belirtti.

Benzer semptomlarla şikayetçi olan vaka sayısının artması üzerine geniş kapsamlı bir soruşturma başlatıldığı haber alınırken, “K.O. Damlası” adlı maddenin partideki içeceklere nasıl karıştırıldığı konusunda henüz bir ipucuna ulaşılmadığı belirtildi. Federal Meclis’in yapılan son oturumla tatile girmesi nedeniyle yapılan ve Başbakan Scholz’un da katıldığı eğlenceye SPD’li çok sayıda bakan ve milletvekilinin yanısıra, siyasetçilerin ofislerinde çalışanların da bulunduğu bine yakın davetlinin çağrıldığı açıklandı.

“K.O. Damlası” nedir?

Türkçeye nakavt damlası olarak tercüme edilebilecek “K.O. Damlası” denilen bayıltıcı madde, son zamanlarda Almanya’da özellikle diskoteklerde sıklıkla tespit edilen ve öncelikle kadınların içkisine sıvı veya toz olarak konulan, çok ender olarak yemeğe de karıştırılan bir çeşit uyuşturucu. GHB/GBL (sıvı Ecstasy), Ketamin adlı uyuşturucularla Zopiclon isimli uyku ilacının karışımıyla yapılan ve 10 dakika sonra etkisini gösteren damla, en az 4 saat süreyle vücut direncini düşürüyor.

Etkisini, birdenbire oluşan miğde bulantısı veya baş dönmesi, algılama bozukluğu, hafıza kaybı ve hatırlamada güclük çekme gibi semptomlarla belli eden maddenin ispatı verildikten 12 ile 48 saat içerisinde hastanede kan veya idrar tahliliyle yapılabiliyor. Uyuşturucu ile mücadele birimleri ve uzmanları, “K.O. Damlası”nın kadınlara tecavüz etmek isteyen sapıkların yanısıra, birlikte oldukları erkekleri soymak isteyen bazı kadın seks işçileri tarafından da kullanıldığının tespit edildiğini, bu tarz bir saldırıya uğrayan kişilerin olayın ortaya çıkmaması için ya da utanç duygusu nedeniyle genelde polise başvurmadığını belirtiyor. Bu yüzden son zamanlarda, Almanya’da birçok diskotek ve gece kulübünde polis tarafından asılan afişler, kadınların içkilerini masada veya barda bırakıp, dans etmemeleri konusunda uyarıyor.

VOA tarafından geçilen SPD’nin Yaz Festivalinde Kadınlara Taciz haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. SPD’nin Yaz Festivalinde Kadınlara Taciz haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan SPD’nin Yaz Festivalinde Kadınlara Taciz haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.