SpaceX’in roket denemesi başarısız oldu

SpaceX’in roket denemesi başarısız oldu

ABONE OL
12:47 - 19/11/2023 12:47
SpaceX’in roket denemesi başarısız oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

SpaceX şirketinin geliştirdiği ve astronotları Ay’a ve Mars götürme çalışmalarında kullanılması planlanan roketin ikinci denemesi de başarısız oldu.

Roket, ABD’nin Teksas eyaletinde Boca Chica’da yer alan SpaceX şirketinin Starbase adı verilen üssünden fırlatıldı. İki ayrı aşamada oluşan fırlatma neticesinde ikinci kısmın uzayda 90 dakika seyahat etmesi planlanıyordu. Ancak yetkililer roketin ikinci kısmının ayrılmasından bir süre sonra bağlantının koptuğunu açıkladı.

Roketin uzaya ulaşması beklenen ikinci kısmının Meksika Körfezi üzerinde bir noktada infilak ettiği bağlantının bu nedenle koptuğu tahmin ediliyor.

SpaceX’in roket fırlatılışı esnasında yaptığı canlı yayında yayın yetkilisi John Insprucker, ikinci kısımla olan bağlantının kaybedildiğini söyledi. Fırlatmadan 8 dakika kadar sonra da bir patlama görüntüsü ektanlara yansıdı.

Bu söz konusu roketin ikinci denemesiydi. İlk deneme Nisan ayından yapılmış ancak o denemede de fırlatmadan 4 dakika sonra roket infilak etmişti.

SpaceX şirketi, bu roketin geliştirilmesiyle birlikte Ay ve Mars’a insanlı yolculukları başlatacağını ifade ediyor.

VOA tarafından geçilen SpaceX’in roket denemesi başarısız oldu haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. SpaceX’in roket denemesi başarısız oldu haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan SpaceX’in roket denemesi başarısız oldu haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.