Somali’de Otel Baskını: Can Kaybı ve Rehineler Var

Somali’de Otel Baskını: Can Kaybı ve Rehineler Var

ABONE OL
21:00 - 20/08/2022 21:00
Somali’de Otel Baskını: Can Kaybı ve Rehineler Var
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Somali’ni başkenti Mogadişu’da, El Kaide örgütü bağlantılı El Şaab militanların bir otele baskın düzenlemesi sonucu en az 12 kişi hayatını kaybetti. Militanların otel baskını sürerken içeride çok sayıda kişiyi de rehin tuttukları belirtiliyor.

Otel baskını yirmi saati aşkın süredir devam ediyor. Saldırganları önce iki ayrı bombayı infilak ettirip ardından da sağa sola ateş açarak Hayat Hotel binasına girdi. El Şaab saldırıyı kendilerinin düzenlediğini duyurdu.

Reuters haber ajansına bilgi veren istihbarat yetkilileri, şu ana kadar en az 12 kişinin hayatını kaybettiğinin tespit edildiğini söyledi.

Militanların ellerinde kaç kişiyi rehin tuttukları bilinmiyor ancak rehineleri otel binasının ikinci katına topladıkları bilgisi var. Çok sayıda rehinenin olmasının yapılacak operasyonu güçleştirdiği belirtiliyor.

Rehinelerin bulunduğu ikinci kata çıkan merdivenlere de militanların bomba atarak merdivenleri kullanılamaz hale getirdikleri belirtiliyor.

Otelde yaşanan patlamalardan yükselen dumanlar ve silah sesleri gece boyunca ve Cumartesi sabahı da devam etti. Güvenlik güçleriyle militanlar arasında süren çatışmalar neticesinde otel binasının da ağır hasar aldığı ifade ediliyor.

El Kaide bağlantılı El Şaab terör örgütü 10 yılı aşkın süredir Somali’de saldırılar düzenleyerek mevcut iktidarı devirmek ve yerine kendileri geçerek şeriat kurallarına dayalı bir yönetim modeli kurmak istediklerini dile getiriyor.

Hayat Hotel, başkentte hükümet yetkilileri ve parlamenterlerin uğrak noktalarından biri olarak biliniyor. Ancak saldırı esnasında içeride herhangi bir hükümet yetkilisi yada siyasetçinin olup olmadığı henüz bilinmiyor.

VOA tarafından geçilen Somali’de Otel Baskını: Can Kaybı ve Rehineler Var haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Somali’de Otel Baskını: Can Kaybı ve Rehineler Var haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Somali’de Otel Baskını: Can Kaybı ve Rehineler Var haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.