Somali’de İntihar Saldırısı

Somali’de İntihar Saldırısı

ABONE OL
15:23 - 25/11/2021 15:23
Somali’de İntihar Saldırısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Somali’nin başkenti Mogadişu’da El Şebab militanları tarafından düzenlenen intihar saldırısında en az 8 kişi hayatını kaybetti. Görgü tanıkları, saldırıda Birleşmiş Milletler konvoyunun hedef alındığını, konvoyun geçişi sırasında patlamanın yaşandığını söylüyor.

Saldırının ardından bir açıklama yayınlayan El Şebab terör örgütü, saldırıyı üstlendiğini duyurdu. Geniş bir alanda etkili olan patlama sonucu en az 23 kişi de yaralandı. Yaralananlar arasında öğrencilerin de bulunduğu belirtiliyor. Patlamanın ardından aynı alanda silahlı çatışma sesleri de duyuldu.

Birleşmiş Milletler (BM) konvoyunun bir okulun yakınından geçtiği sırada meydana gelen patlamada ölen ya da yaralanan herhangi bir BM görevlisinin olup olmadığı henüz bilinmiyor. BM yetkilileri de şu ana kadar saldırıya ilişkin herhangi bir açıklamada bulunmadı.

Polis Sözcüsü Abdifetah Aden Hassan, yaptığı açıklamada, en az 8 kişinin öldüğünü tespit ettiklerini, 13’ü öğrenci 17 kişinin de yaralandığını söyledi. Sözcü, saldırının patlayıcılarla doldurulmuş bir arazi aracının infilak ettirilmesiyle yapıldığını anlattı.

En az 23 kişi hastanelere sevk edildi.

Saldırıda yakındaki okulun bir bölümünde çökme olduğu ifade ediliyor. Yetkililer ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe ediyor.

VOA tarafından geçilen Somali’de İntihar Saldırısı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Somali’de İntihar Saldırısı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Somali’de İntihar Saldırısı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.