Siyasi parti liderleri ve adaylar oylarını kullanıyor

Siyasi parti liderleri ve adaylar oylarını kullanıyor

ABONE OL
15:56 - 31/03/2024 15:56
Siyasi parti liderleri ve adaylar oylarını kullanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Türkiye’deki yerel seçimde oy verme işlemi sürerken, siyasi parti liderleri ve adaylar oy kullandıktan sonra açıklamalar yapıyor.

Erdoğan: “İki seçim milletimizi ve bizleri yordu”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Üsküdar’daki Saffet Çebi Ortaokulu’nda oyunu kullandı.

Oy kullandıktan sonra kısa bir açıklama yapan Erdoğan, geçen seneki genel seçimlerin ardından bu sene de yerel seçimlerin yapıldığını belirterek, “Arka arkaya bu kadar kısa bir süreyle bu iki seçim, milletimizi ve bizleri de yordu. Çünkü çok yoğun bir kampanya geçirdik” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Seçim ülkemizde birbirine yakın süreçte yeni bir dönemin başlangıcına vesile olacak. Bir taraftan milletvekili, Cumhurbaşkanlığı seçimi, diğer taraftan yerel yönetim seçimleri, bunların ülkemizde yeni bir dönemin, yeni yüzyılın başlangıcına vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.

Özel: “Hiçbir yerde eksik sandık görevlimiz yok”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, memleketi Manisa’daki 23 Nisan Ulusal Egemenlik İlkokulu’nda oy kullandı.

Oy kullandıktan sonra konuşan Özel, “Şu anda adayımızın olduğu hiçbir yerde eksik sandık görevlimizin olmadığını öğrenmiş durumdayım. Bu benim adıma çok önemli bir veridir. Bunun tüm siyasi partiler açısından da böyle olmasını umut ederiz. Çünkü oy sandığa atılana kadar vatandaşın namusudur. Atıldıktan sonra hangi partiye atıldıysa o partinin namusudur. O şekilde oylar korunacak” ifadelerini kullandı.

Seçimlerde zaman zaman tansiyonun yükselebildiğine dikkat çeken Özel, itidal çağrısında bulundu. CHP lideri, “Sandıklar açıldığı andan, sonuçlar ilan edilene kadar süreçte, özellikle kazanma sevinciyle kutlamalarla ilgili noktada tüm vatandaşlarımızı en önce silahlardan uzak durmaya davet ediyoruz. Silahlardan uzak durmayı öneriyorum. Yine partimize mensup veya bize oy atıp sonuçlardan memnun olacak kişiler, elbette sevinç gösterileri olacaktır, taşkınlıktan uzak durmayı ve bu seçimin kaybedeninin olmadığını hatırlatmak isterim” diye konuştu.

İmamoğlu: “Milletimizin huzuru, barışı, birarada yaşama mutluluğu için hayırlı olsun”

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve mevcut başkanı Ekrem İmamoğlu ise Beylikdüzü’ndeki Emin Yükseloğlu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde oyunu kullandı.

İmamoğlu oy kullandıktan sonra sandık başında, “Şehrimiz ve ülkemiz için hayırlı olsun milletimizin huzuru, barışı, birarada yaşama mutluluğu için hayırlı olsun. İnşallah bolluğa, berekete vesile olur” diye konuştu.

Okul çıkışında ise İmamoğlu, seçimin sorunsuz geçmesini dilediğini ifade ederek, “Oy demokraside vatandaşlarımızın kutsal hakkıdır ve bu hakkın da korunması şarttır. Bunun korunması için ilgili kurumlar bellidir ama ülkemizde bazı eksiklikler giderilmediği için sandığın korunması vatandaşlarımızla yürütülmektedir” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, İstanbul’un yarın sabah güzel bir bahar sabahına uyanmasını dilediğini sözlerine ekledi.

Kurum: “İnşallah bugün erken bir bayramı tüm İstanbullular’la kutlayacağız”

Cumhur İttifakı’nın Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Kağıthane İmece İlkokulu’nda oyunu kullandı. Kurum, oyunu kullandıktan sonra, yoğun bir seçim süreci geçirdiklerini söyleyerek, “Oyumuzun İstanbul’umuza, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum, inşallah büyük bir demokrasi şöleni yaşayacağız. İstanbul’un geleceği adına çok önemli bir karar vereceğiz” diye konuştu.

Kurum, herkesi oylarına sahip çıkmaya ve herkesi oy kullanmaya çağırarak, “İnşallah bugün erken bir bayramı tüm İstanbullular’la kutlayacağız” dedi.

Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok da Keçiören ilçesinde Kocatepe İlkokulu’nda, 4382 numaralı sandıkta oy kullandı. Altınok, vatandaşların iradesine sahip çıkılacağını ve saygı duyulacağını belirtti.

Ankara’nın milli mücadelenin başkenti olduğuna dikkat çeken Altınok, “Kazanan, şehirlerimiz ve ülkemiz olsun” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş ise Ankara’daki Ümitköy Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde oyunu verdi.

Yavaş, oy kullandıktan sonra yaptığı açıklamada, “Seçimlerin sonucu hakkında hiçbir tereddüdümüz yoktur, inşallah akşam 9’dan sonra belediyenin bahçesinde buluşmak üzere” ifadesini kullandı.

MHP lideri’nin yüzündeki morluklar dikkati çekti

Cumhur İttifakı’nın ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de, Ankara Anıttepe Ortaokulu’nda oyunu kullandı.

Yüzünde morluklar olduğu görülen Bahçeli, oy kullandıktan sonra yaptığı açıklamada, “yeni yüzyılın mahalli idareler seçimlerinin ilkinin gerçekleştirildiğini” belirterek, şunları söyledi:

“Bütün siyasi partilerimize, onların değerli adaylarına başarılar diliyorum. Milletimiz için, devletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. İnşallah çok daha güzel günler, çok daha güzel seçimler gerçekleştirilecektir. Şimdiden bütün milletimize teşekkür ediyor, sağlıklar diliyorum.”

VOA tarafından geçilen Siyasi parti liderleri ve adaylar oylarını kullanıyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Siyasi parti liderleri ve adaylar oylarını kullanıyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Siyasi parti liderleri ve adaylar oylarını kullanıyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.