“Siyasal iktidar yargıyı alet ederek hukuka aykırı kararlar veriyor”

“Siyasal iktidar yargıyı alet ederek hukuka aykırı kararlar veriyor”

ABONE OL
22:32 - 03/04/2024 22:32
“Siyasal iktidar yargıyı alet ederek hukuka aykırı kararlar veriyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Haftasonu yapılan yerel seçimde, Van’da en çok oyu aldığı halde mazbatası verilmeyen DEM Parti’nin Belediye Başkan Adayı Abdullah Zeydan için Gaziantep’te de destek protestoları düzenlendi.

Antep Emek ve Demokrasi Güçleri Platformu çatısı altında Balıklı Parkı’nda biraraya gelen sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri, basın açıklaması yaparak kararın hukuka aykırı olduğunu savundu.

DEM Partili Zeydan’a bir destek de Gaziantep Barosu’ndan geldi. Baronun İnsan Hakları Merkezi üyesi avukatlar, Gaziantep Adliyesi önünde bir basın açıklaması yaparak “Siyasal iktidar yargıyı alet ederek hukuka aykırı kararlar veriyor’’ dedi.

“İktidarı halkın iradesini tanımaya davet ediyoruz’’

Antep Emek ve Demokrasi Güçleri Platformu adına basın açıklamasını yapan İnsan Hakları Derneği Gaziantep Şube Başkanı Avukat Bahri Oğuz, daha sonra konuya ilişkin VOA Türkçe ’ye değerlendirmede bulundu.

Kararın hukuksuz olduğunu söyleyen Oğuz, “Kayyum siyaseti zaten demokratik kamuoyunu ikna edememişken artık hiçbir kesimi ikna edemez durumda. İktidarı özellikle son yıllarda içerisinde bulunduğu baskıcı otoriter uygulamalardan vazgeçmeye, kayyum siyasetine son vermeye, halkın iradesini tanımaya davet ediyoruz. İnsan hakları savunucuları olarak bu yanlış karardan dönülene kadar mücadele edeceğimizi buradan bildiriyoruz’’ diye konuştu.

“Siyasal iktidar yargıyı alet ederek hukuka aykırı kararlar veriyor’’

Gaziantep Barosu önünde basın açıklaması yapan Gaziantep Barosu İnsan Hakları Merkezi üyesi avukatlar, “Yaşanan birçok hak ihlaline rağmen halk iradesini ortaya koydu’’ ifadelerini kullanarak yaşananlar karşısında tüm siyasi parti ve STK’ları ortak tavır sergilemeye davet etti.

Avukatlar adına basın açıklamasını yapan baronun İnsan Hakları Merkezi üyesi Bülent Duran, protesto sonrası VOA Türkçe‘ye konuştu. İktidara “içinde bulunduğu bu yanlıştan bir an önce dönmesi çağrısında” bulunan Duran, “Siyasal iktidar yargıyı alet ederek hukuka aykırı kararlar veriyor’’ dedi.

Avukat Bülent Duran hak ve emek örgütlerine çağrıda bulunarak sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı: “Her siyasi görüşe, her renge, her dile her partiye ve her vatandaşa çağrımız budur; siz ne düşünüyorsanız anayasal hukuk devleti sizi, düşüncenizi, kimliğinizi ve sizin siyasetinizi korumak zorundadır. Yargı makamları da buna yöneliktir. Maalesef ki yargı makamı hukuka aykırı bir şekilde iktidarı korumayı kendine görev edinmiştir’’.

VOA tarafından geçilen “Siyasal iktidar yargıyı alet ederek hukuka aykırı kararlar veriyor” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Siyasal iktidar yargıyı alet ederek hukuka aykırı kararlar veriyor” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Siyasal iktidar yargıyı alet ederek hukuka aykırı kararlar veriyor” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.