Siyah Erkek Hakkında Sahte Şikayet Davası Düştü

Siyah Erkek Hakkında Sahte Şikayet Davası Düştü

ABONE OL
21:20 - 17/02/2021 21:20
Siyah Erkek Hakkında Sahte Şikayet Davası Düştü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Geçen yıl New York’ta Central Park’ta siyah bir kişiyi kendisini tehdit etmekle suçlayan beyaz Amerikalı kadına karşı açılan davada suçlamalar düştü.

Ekim ayında yaşanan olayda beyaz Amerikalı Amy Cooper, Central Park’ta köpeğini yürüyüşe çıkardığında, parkta siyah Amerikalı kuş gözlemcisi Christian Cooper ile karşılaştı. Christian Cooper’ın, Amy Cooper’ı köpeğinin tasmasını takması konusunda uyarmasının ardından beyaz Amerikalı kadının, “Polisi arayacağım. Onlara siyah Amerikalı bir adamın beni hayatımla tehdit ettiğini söyleyeceğim” dediği anlar Christian Cooper’ın cep telefonuyla kayda aldığı videoya yansıdı.

Sosyal medyada yayınlanan ve çok sayıda kişinin izlediği video, ülkedeki ırkçılık tartışmalarının daha da büyümesine neden oldu.

Amy Cooper’ın ‘kötü davranış’ suçuyla yargılandığı davada suçların düşmesiyle ilgili olarak savcı Robert Barnes Twitter üzerinden açıklama yaptı. Barnes, davadaki suçlamaların “kapsamlı ve dürüst bir soruşturma” sonucunda düşürüldüğünü savundu.

Manhattan Bölge Savcısı Yardıcısı Joan Illuzzi-Orbon da ilk kez ‘kötü davranış’ suçuyla yargılananlar için hapis cezası yerine terapi programları gibi alternatif yöntemlere sıklıkla başvurulduğunu belirtti.

New York Post gazetesine göre Illuzzi, Amy Cooper’ın “davranışlarında ilerleme kaydetmeye yönelik” beş seanslık bir terapi programını tamamlamasının ardından hakimin savcıların davanın düşürülmesi talebini kabul ettiğini söyledi.

Sosyal medyada yayınlanmasının bir gün sonrasında 30 milyonun üzerinde kişi tarafından fazla izlenen video, beyaz Amerikalılar’ın emniyeti arayarak siyah Amerikalılar’la ilgili asılsız ihbarda bulunduğu diğer olayları da yeniden gündeme taşıdı.

VOA tarafından geçilen Siyah Erkek Hakkında Sahte Şikayet Davası Düştü haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Siyah Erkek Hakkında Sahte Şikayet Davası Düştü haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Siyah Erkek Hakkında Sahte Şikayet Davası Düştü haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.