Singapur, Korean Air’in Asiana Airlines ile birleşmesini onayladı

Singapur, Korean Air’in Asiana Airlines ile birleşmesini onayladı

ABONE OL
19:37 - 12/02/2022 19:37
Singapur, Korean Air’in Asiana Airlines ile birleşmesini onayladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Korean Air ve Asiana için mutlu son!

Korean Air’in 8 Şubat’ta Singapur Rekabet ve Tüketici Komisyonu’ndan (CCCS) Asiana Airlines ile iş birleşmesi için tam onay aldığını duyurdu. CCCS değerlendirmesine göre Korean Air’in Asiana Airlines’ı satın alması Singapur’un rekabet yasasını ihlal etmeyeceği bildirildi.

Birleşme için Kamu Anketi yapılmıştı

Tüm paydaşların katılımı sağlandı.

2021 Temmuz ayında rekabet kurumu, havacılık düzenleyicileri, rakipler ve müşteriler de dahil olmak üzere 150’den fazla paydaştan birleşme planları hakkında geri bildirim isteyen bir kamu anketi gerçekleştirdi.

CCCS, Singapur Havayolları gibi rakip havayollarının güçlü rekabeti nedeniyle birleşme sonrası yolcu bilet fiyatlarının artmasının olası olmadığı kabul gördü.

Kargo işi için kurum, Singapur Havayolları ve dolaylı kargo operatörleri gibi mevcut ve potansiyel rakiplerden gelen önemli baskıların yanı sıra aşırı kapasite nedeniyle birleşmenin rekabeti etkilemeyeceği sonucuna varmıştır denildi.

Türkiye de onay verdi

Havayolu, Ocak 2021’de önerilen birleşmeyle ilgili gerekli belgeleri dokuz ülke ve kuruma sunduğundan, Türkiye, Tayvan ve Vietnam’dan onay aldı. Tayland Rekabet Komisyonu ise bir raporun sunulmasının gerekli olmadığını söyledi. Resim: © AA

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.