Sinan Şamil Sam'ın cenazesi toprağa verildi

Sinan Şamil Sam'ın cenazesi toprağa verildi

ABONE OL
16:07 - 31/10/2015 16:07
Sinan Şamil Sam'ın cenazesi toprağa verildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 
Sinan Şamil Sam’ın cenazesi toprağa verildi

Karaciğer yetmezliği nedeniyle hayatını kaybeden eski kıtalararası ağır sıklet boks şampiyonu Sinan Şamil Sam’ın cenazesi Ankara’da toprağa verildi.

Karaciğer yetmezliği nedeniyle İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden eski kıtalararası ağır sıklet boks şampiyonu Sinan Şamil Sam, Ankara’da son yolculuğuna uğurlandı.

“Boğazın Boğası” lakabıyla bilinen eski boksör için ilk olarak Türkiye Boks Federasyonu tarafından Ankara 19 Mayıs Spor Kompleksi içindeki Şefik Tetik Boks Salonu’nda tören düzenlendi. Ağır sıklet kategorisinde şampiyonluğa ulaşan ilk Türk boksör olan Sam’ın Türk bayrağına sarılı tabutuna boks eldiveni konuldu. Sevenleri, dünyaca ünlü boksörün tabutu başında dua etti.

Sam’ın, Almanya’dan gelen eşi Funda ile kızları Defne ve Nilüfer törende gözyaşlarına hakim olamadı.

Sam’ın cenazesi, konuşmaların ardından sevenlerinin omzunda cenaze aracına taşınarak Kocatepe Camisi’ne ulaştırıldı.

Tabutuna boks eldiveni ve Ankaragücü atkısı konuldu

Sam için öğle namazına müteakip Kocatepe Camisi’nde kılınan cenaze namazında Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, eski Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hasan Özaba, Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, olimpiyat şampiyonu milli sporculardan, eski halterci Halil Mutlu ve eski güreşçi Mahmut Demir de saf tuttu.

Dünyaca ünlü boksörün eşi Funda ile kızları Defne ve Nilüfer, Sam’ın Türk bayrağına sarılı tabutu başında uzun süre gözyaşı döktü. Sam’ın kızları, babasının fotoğrafının yer aldığı tişörtü giyerken, tabuttaki boks eldivenleri ve Ankaragücü atkısı da dikkati çekti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Trabzonspor ve Ankaragücü kulüplerinin çelenk gönderdiği törenin ardından Sam’ın cenazesi, Karşıyaka Mezarlığı’na defnedildi.

ha-ber.com

 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.