Silahlı Militanlar Nijerya’da Okul Bastı 400 Öğrenciyi Kaçırdı

Silahlı Militanlar Nijerya’da Okul Bastı 400 Öğrenciyi Kaçırdı

ABONE OL
18:15 - 13/12/2020 18:15
Silahlı Militanlar Nijerya’da Okul Bastı 400 Öğrenciyi Kaçırdı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Nijerya’da bir ortaokulu basan silahlı militanlar, 400 civarında öğrenciyi kaçırdı. Ülkenin kuzey batısındaki Katsina eyaleti polisi, olayı doğruladı.

Bölge Polis Şefi Gambo Isah, yaptığı açıklamada, “Kankara’daki Devlet Fen Ortaokulu, Kalaşnikoflu onlarca militan tarafından Cuma gecesi saldırıya uğradı” dedi.

Polisin, saldırganlarla silahlı çatışmaya girdiği, bu esnada bazı öğrencilerin kaçma şansı buldukları belirtildi. Yaklaşık 800 kadar öğrencinin bulunduğu okuldaki yaklaşık 400 öğrencinin militanlar tarafından kaçırıldığı ifade ediliyor.

Olayın ardından polis, Nijerya Ordusu ve Nijerya Hava Kuvvetleri ortak operasyon başlattı.

Ülkede 2014 yılının Nisan ayında meydana gelen benzer bir olayda Boko Haram terör örgütü bir okuldan 276 kız öğrenciyi kaçırmıştı. Bu kız öğrencilerden 100 kadarına halen ulaşılamadı.

Son kaçırma olayının da ülkenin kuzeybatısındaki isyancı gruplar tarafından düzenlendiği sanılıyor. Bölgede, fidye amacıyla sık sık benzer olayların yaşandığı hatırlatılıyor.

VOA tarafından geçilen Silahlı Militanlar Nijerya’da Okul Bastı 400 Öğrenciyi Kaçırdı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Silahlı Militanlar Nijerya’da Okul Bastı 400 Öğrenciyi Kaçırdı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Silahlı Militanlar Nijerya’da Okul Bastı 400 Öğrenciyi Kaçırdı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.