“Silah Şiddetini Bitireceğime Yemin Ederim”

“Silah Şiddetini Bitireceğime Yemin Ederim”

ABONE OL
19:08 - 18/07/2022 19:08
“Silah Şiddetini Bitireceğime Yemin Ederim”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

New York kentinde yaşanan temel sorunların başında silahlı şiddet yer alıyor. Kentin bazı bölgelerindeki semtlerde yaşanan silah şiddeti giderek tırmanıyor. Geçtiğimiz hafta bir gün içinde kentin farklı semtlerinde çıkan beş ayrı çatışmada 7 kişi yaşamını yitirdi. New York metrosunda tırmanan silah şiddet nedeniyle New Yorklular’ın yüzde 61’i metroyu kullanmak istemediklerini belirtiyor.

New York’ta çeteler arasında çıkan silahlı çatışmalar, gündüz saatlerinde de yaşanıyor. Silahlı çatışmalar, kentin plajlarına bile sıçradı. Geçtiğimiz hafta bir plaj ve eğlence semti Coney Island’da çeteler arasında gündüz saatlerinde çıkan çatışmada biri ağır beş kişi yaralandı. New Yorklular, yeni yılla birlikte görevine başlayan eski polis şefi Eric Adams’dan bir an önce kentteki silah şiddetine son vermesini istiyor.

“Adalet sistemi suçluları koruyor”

New York Belediye Başkanı Adams, WBLS radyosuna yaptığı açıklamada, kentteki silah şiddetine son vereceğine yemin etti. Adams, halen uygulamada olan adalet sistemindeki bazı yasaların suçluları koruduğunu, yürürlükte olan kefalet yasalarıyla suçluların serbest kalabildiği ve yeniden suç işlediğini belirten Adams, adalet sistemi yüzünden kentin ve kent sakinlerinin güvende olmadığını belirterek,” Bu çok talihsiz bir durum” yorumunu yaptı.

New York Belediye Başkanı Adams, silah şiddetini sonlandırmak için sokaklarda mücadeleyi sürdürdüklerini belirterek, “Sokaklarda 3 bin 800 silah ele geçirdik” dedi. Adams, kent sakinlerinin güvenliğini sağlamak için tüm güçlerini kullanacaklarını ifade etti.

“Kamu güvenliği ve adalet ön şartı”

New York Belediye Başkanı Adams, geçtiğimiz yılın Haziran ayına göre bu yıl silahlı saldırı ve cinayetlerin azaldığını öne sürdü. Adams, geçtiğimiz yıla oranla silahlı saldırıların yüzde 24,2, cinayetlerin de yüzde 31,6 oranında azaldığını belirtti.

Adams, kentteki hırsızlık ve soygun gibi suçlarda ise herhangi bir düşüş kaydedilmediğini, geçtiğimiz yılın Haziran ayıyla kıyaslandığında bu tür suçlarda yüzde 30’luk bir artışın meydana geldiğini belirtti. Adams New York’un güvenliğini sağlayacağını belirterek, “Bu suç olaylarını tersine çevireceğiz, bunu yaptığımızda insanlar şehrin diğer bölgelerinde kaydettiğimiz ilerlemeyi gerçekten görecekler. Kamu güvenliği ve adalet, refahın ön şartıdır. Güvende değilseniz, gerçekten gelişemezsiniz. Kamu güvenliği çok önemli” diye konuştu.

VOA tarafından geçilen “Silah Şiddetini Bitireceğime Yemin Ederim” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Silah Şiddetini Bitireceğime Yemin Ederim” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Silah Şiddetini Bitireceğime Yemin Ederim” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.