“Sığınmacıları Silah Dayayarak Düşmana Teslim Etmeyiz”

“Sığınmacıları Silah Dayayarak Düşmana Teslim Etmeyiz”

ABONE OL
15:48 - 11/05/2022 15:48
“Sığınmacıları Silah Dayayarak Düşmana Teslim Etmeyiz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na seslenerek, “Sığınmacıları silah dayayarak düşmana teslim etmeyiz. Biz bu görevde olduğumuz sürece bu kardeşlerimizi bu ülkeden geri gönderemeyeceksiniz” dedi.

Erdoğan, AKP Genel Merkezi’nde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında konuştu.

Konuşmasında iç siyasette devam eden sığınmacı tartışmasına da değinen Erdoğan, “Ülkemizde şu anda muhacir olarak bulunan bu insanları biz ne Bay Kemal’in dedikleriyle ne onun yandaşlarının dedikleriyle bu ülkeden bu görevde olduğumuz sürece asla geri itmeyiz, ötelemeyiz” dedi.

Sığınmacıların zorla gönderilmeyeceğini vurgulayan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz şu anda adeta ölümden ölüm beğen diyenlerin kovduğu ve ülkelerinden kaçıp bize sığınan bu kardeşlerimize kapılarımızı nasıl açtıysak, bundan sonra da yine aynı şekilde korumaya devam edeceğiz. Bu kardeşlerimizden kendi tasarruflarıyla, kendi inisiyatifleriyle geri dönmek isteyenler olduğu zaman zaten onlar geri döneceklerdir. Ama biz asla onları Boraltan Köprüsü’nde olduğu gibi, evet silahla, silah dayayarak düşmana teslim etmeyiz Bay Kemal, bunu böyle bilesin. Biz bu görevde olduğumuz sürece, Bay Kemal siz bu kardeşlerimizi bu ülkeden geri gönderemeyeceksiniz.”

Çelik: “Maşa Esad ile empati kurandır”

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Ömer Çelik de bugün gazetecilere yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu’nun dünkü meclis grubu toplantısındaki sözlerini eleştirdi. Çelik, şöyle konuştu:

“Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanımızdan çok Esad yönetimiyle empati kuruyor. Siyasi partiler arasındaki mücadele rekabet siyaseti olmalı. Kılıçdaroğlu’nun husumet siyaseti içinde hareket ettiğini görüyoruz. Orta Doğu’da emperyalistlerin maşasısın diyor. Bu ifadeyi kendisine iade ediyorum. Maşa aranıyorsa bakması gereken yer, Esad ile empati kurandır.”

Kılıçdaroğlu dünkü konuşmasında Erdoğan’ı kastederek, “Emperyal güçlerin Orta Doğu’daki maşası, rüzgar gülünden lider olmaz” demişti.

Akşener: “Sığınmacı sorununu Erdoğan’ın sığ zihniyeti ile çözemeyiz”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de, partisinin Meclis’teki haftalık grup toplantısındaki konuşmasında, hükümetin sığınmacı politikasını ve bu konudaki söylemlerini eleştirdi.

Akşener, “Son günlerde, bir kez daha gözlemlediğimiz üzere, sorunu görmezden gelmeye, zigzaglar çizmeye, yalpalamaya devam etti. Birbiriyle çelişen, tutarsız ve lakayt açıklamalarla, insanlarımızı tedirgin etmekten çekinmedi. Ensar-muhacir kavramları üzerinden, konuyu bağlamından kopartıp, ideolojik arayışları çerçevesinde tarif ederek, siyasi tabanını konsolide etmeye çalıştı” diye konuştu.

Meral Akşener, “sığınmacı sorununu, meseleyi çözmek yerine, polemikle geçiştiren, inancımız üzerinden yaptığı, hamasi konuşmalarla basitleştiren, 80 ülkeye vizeyi kaldırmakla övünüp, 250 bin dolara vatandaşlık satarak, cari açığı çözdüğünü düşünen, Sayın Erdoğan’ın sığ zihniyeti ile çözemeyiz” dedi.

“Sığınmacıların dönüşleri kolaylaştırılmalı”

Partisinin bu konudaki hedeflerini de açıklayan Akşener, “İYİ Parti olarak bizim hedefimiz, sığınmacıların, gayri insani bir çerçevede ülkelerine sürülmesi değil, dönüşlerinin kolaylaştırılmasıdır. Bu çerçevede, Türkiye’de kalışlarını caydıracak tedbirleri almayı da, bir gereklilik olarak görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Avrupa Birliği başta olmak üzere sığınmacılara yönelik geliştirilen projelerin de sığınmacıların memleketlerine dönüşlerini, kolaylaştırmaya odaklanması gerektiğini dile getiren Akşener, “Bunlara paralel olarak, Şam’da kim iktidarda olursa olsun, Suriye ile ilişkilerimizin, yapıcı bir diyalog zeminine oturtulması gerekiyor” dedi.

VOA tarafından geçilen “Sığınmacıları Silah Dayayarak Düşmana Teslim Etmeyiz” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Sığınmacıları Silah Dayayarak Düşmana Teslim Etmeyiz” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Sığınmacıları Silah Dayayarak Düşmana Teslim Etmeyiz” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.