DOLAR

32,4504

-0.15%
EURO

34,8290

-0.66%
ALTIN(gr)

2.441,26

0,23%
BİST 100

9915.62

0,23%
“Şeriat uygulanırsa bir tane parmağın kalmaz”

“Şeriat uygulanırsa bir tane parmağın kalmaz”

ABONE OL
21:08 - 03/02/2024 21:08
“Şeriat uygulanırsa bir tane parmağın kalmaz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İZMİR — 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı. Özel partisinin Manisa’da düzenlediği aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, yerel seçimle ilgili verdiği mesajların yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “şeriat” açıklamasına ve Hafize Gaye Erkan’ın Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanlığı’ndan istifasına da değindi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul’da düzenlenen Gazze eyleminde “Kelime-i Tevhit” yazılı bayrak taşınmasını suçlayanlara yönelik “Şeriata düşmanlık, dinin kendisine husumettir” açıklamasıyla ilgili konuşan Özel, “Açlığın, yoksulluğun olduğu yerde Erdoğan’ın suni gündemlerinin peşine takılmayacağız. ‘Şeriat’ diyorsun ve onun üzerinden tartışma bekliyorsun ya, bu ülkedeki kimsenin, birbirinin diniyle, ibadetiyle, örtünmesiyle bir sorunu yok. O tartışmalar çok geride kaldı. Geçmişte de o ayıpların içinde olmadık, bugün de bu oyuna gelmeyiz. Ama ‘şeriat kuralları pozitif hukukun üstünde yer alsın’ diyorsan, iyi düşün. Şeriata göre hırsızlığın cezasının ne olduğunu biliyorsun, yalanın cezasının ne olduğunu biliyorsun, maazallah şeriat uygulanırsa bir tane parmağın, bir tane elin, dilin kalmaz senin. O yüzden şeriat, saltanat ya da hilafet deyip, kendine ‘son halife’ diye sloganlar attırıp kimsenin kafasını karıştırma” diye konuştu.

Özel, “Türkiye bunu konuşsun da yoksulluğu, simite gelen zammı, ekmeğin fiyatını, pazardaki yangını konuşmasın istiyor. Sen şeriat tartışmasından bu memlekete ne kazandıracaksın? Bu memleketi bölüp ne elde edeceksin” ifadeleriyle Erdoğan’a seslendi.

“Parti içindeki çekişmelere 1,5 yaşında evladı olan bir kadının ailesini karıştırdılar”

CHP lideri Özel konuşmasında TCMB Başkanlığı görevinden istifa eden Hafize Gaye Erkan’a da sahip çıktı. Özel, “Dün gece Merkez Bankası Başkanı Gaye Hanım görevinden kendince istifa etti, Erdoğan’a sorarsan da görevinden alındı. Beş yılda beşinci başkan. Son başkan beş yıllığına gelmişti, her şeyi düzeltecekti, 9 ay sonunda görevden aldılar. Aslında geçtiğimiz haftalarda nereye gittiğini biliyorduk. Genç eğitimli bir kadın gelmiş görev yapıyor ancak bu kadınla uğraşmaya başladılar. 1,5 yaşında evladıyla, anasıyla babasıyla uğraşmaya başladılar, istifaya zorladılar. Parti içindeki çekişmelere 1,5 yaşında evladı olan bir kadının ailesini karıştırdılar. Sonunda istifa geldi” dedi.

Özel, Erkan’ın istifasının ardından TCMB Başkanlığı’na Fatih Karahan’ın atanmasıyla ilgili, “Hafize gider, Fatih gelir, ama bilin ki bu memlekette ne kötüye gidiyorsa, hayat pahalılığı varsa, her şey ateş pahasıysa, işsizlik gençlerin bütün umudunu kırdıysa sorumlusu ne gidendir ne gelendir. Gidenin de gelenin de altına imza atan aynı kalemdir, bu kalemin de sahibi Erdoğan’dır” diye konuştu.

Özel, partisinin Manisa ve ilçeleri belediye başkan adaylarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı diğer atamaları da eleştiren Özel, “Bu ülkede ne yaşanıyorsa, bu ülkenin başına uyuşturucu baronlarını bela edenler de İstanbul’u mafyaya teslim edenler de Ankara sokaklarında Çocuk Esirgeme Kurumu’ndaki evlatlarımızı dahi suç örgütlerine teslim edenler de Erdoğan’ın atadıklarıydı. İyi olan her şeyi kendinden bilip, kötü olanları başkasına ittiren Erdoğan’a günü gelince hesabını sormak hepimizin boynunun borcudur” ifadelerini kullandı.

“Listelerimiz dört dörtlük olmayabilir”

CHP’nin birçok yerde partililer arasında tartışma yaratan belediye başkan aday listeleriyle ilgili de değerlendirmede bulunan Özel, “Listelerimiz dört dörtlük olmayabilir, çünkü geldik, önümüzde takvimi bulduk. Ama bundan sonra gençler ve kadınlar olacak. İstediğimiz her yerde istediğimiz her şeyi yapamadık. Ama bu değişim ruhuyla bu parti de değişecek ve iktidara yürüyecek, söz veriyorum” dedi.

CHP’de adayların liyakat kriteriyle belirlendiğini vurgulayan Özel, aday tartışmalarının en yoğun yaşandığı İzmir’e de değinerek, “Geçtiğimiz hafta listeler açıklandı. Önümüzdeki günlerde adaylarımız tanıtılacak. İzmir’de 30 belediye başkan adayı gösterdik. Bundan önce İzmir gibi bir kentte CHP’nin amiral gemisinde, bugüne kadar 6 kadın belediye başkanı görev yapmıştı. Şimdi 30 adayımızdan tam da seçilecek yerlerden 9 kadın belediye başkan adayımız var. İzmir’de 40 yaş altı tam 14 belediye başkan adayımız var. Hiç bilmeyen bir yabancı dil biliyor, iyi eğitimli ve geldikleri göreve, Özgür Özel’e borçlu olarak gelmediler. Diyet ödeyerek gelmediler. Bu partide siyaset yapma cesareti göstermiş, diplomalarıyla çok büyük firmalarda paraya para katabilecekken, liyakatli olmaları ve CHP’li olmaları sayesinde aday oldular” şeklinde konuştu.

“Manisa’yı Cengiz Ergün’ün şımarıklığından, savrukluğu ve rantçılığından kurtaracak ittifakın adı aslanlar gibi Manisa ittifakıdır”

31 Mart yerel seçimlerinde diğer siyasi partilerle işbirliği kurmak için ellerinden geleni yaptıklarını belirten Özel, “Ama muhataplarımız kendilerince gerekçelerle bunu istemediler. Geçen seçimlerde Manisa’da ittifak vardı, hep beraber ittifak adayına oy verdik. O gün çok yaklaştık ama kaybettik, kazananlarınsa ne yaptığı ortada” dedi.

Özel, halen görevde olan MHP’li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü de hedef alarak, “Kendi arsalarına 450 milyon TL’lik rant sağlıyorlar, çocuklarına gidip turizm ruhsatı altında villa için arsalar açıyorlar, TÜRGEV’e, TÜGVA’ya, Atatürk’e düşman ne kadar kuruluş varsa, onlara Manisa’nın kaynaklarını ulufe gibi dağıtıyorlar. Bugün Manisa’yı Cengiz Ergün’ün şımarıklığından savrukluğu ve rantçılığından kurtaracak ittifakın adı aslanlar gibi Manisa ittifakıdır. Onu kuracağız. Bu ittifakı ben Ankara’da kurayım çok isterdim, uğraştık ama olmadı. Kimseyi suçlamıyorum. Ama bu ittifakı bir CHP’li kuramadıysa, Manisa’daki bin CHP’li, 10 bin CHP’li kurabilir. Manisa’nın dört bir yanında bu ittifakı kurun, komşunuzla, arkadaşlarınızla, yüreğinde vatan, millet, bayrak ve Atatürk sevgisi olan bütün Manisalılarla kurmak sizin göreviniz, bunu sizden bekliyorum” diye konuştu.

Özel konuşmasının ardından Manisa büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarını sahneye çağırarak tanıttı. Yerel seçimde Manisa’da CHP’den şu adaylar yarışacak:

Manisa Büyükşehir Belediyesi: Ferdi Zeyrek
Ahmetli: Fuat Mintaş
Akhisar: Besim Dutlulu (Mevcut belediye başkanı)
Alaşehir: Ahmet Öküzcüoğlu (Mevcut belediye başkanı)
Demirci: Şerif Akmeşe
Gölmarmara: Cem Aykan
Gördes: İbrahim Büke
Kırkağaç: Üstün Dönmez
Köprübaşı: Fatih Taşlı
Kula: Hikmet Dönmez
Salihli: Mazlum Nurlu
Saruhanlı: Zeki Bilgin (Mevcut belediye başkanı)
Sarıgöl: Tahsin Akdeniz
Selendi: Cemil Kurt
Soma: Sercan Okur
Şehzadeler: Gülşah Durbay
Turgutlu: Çetin Akın (Mevcut belediye başkanı)
Yunusemre: Semih Balaban

VOA tarafından geçilen “Şeriat uygulanırsa bir tane parmağın kalmaz” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Şeriat uygulanırsa bir tane parmağın kalmaz” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Şeriat uygulanırsa bir tane parmağın kalmaz” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
Tüm Yorumlar (1)
  • Yunus Uslu

    Yakarida yazilanlardan Ana Muhalefet Partisinin Baskaninin Yerel yonetimler ve hizmetler konusunda hic bir sey bilmedigi ve soyleyemedigi apacik degil mi? Boyle parti baskanlarini kimler secer ve nicin secerler hic kimse anliyamdi galiba! Halkin butun emeklerine ve umutlarina yazik oldu. Neden belediye baskan adaylarina birakmazlar sozu? Selalarimla

    Yanıtla
    +0
    -0