Senatör Menendez yeni komplo iddiasında yargıç karşısına çıktı

Senatör Menendez yeni komplo iddiasında yargıç karşısına çıktı

ABONE OL
15:39 - 24/10/2023 15:39
Senatör Menendez yeni komplo iddiasında yargıç karşısına çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Demokrat Partili New Jersey Senatörü Bob Menendez, Senato Dış İlişkiler Komisyonu’nun başkanlığını yaptığı dönemde Mısır hükümeti adına çalıştığını iddia eden komplo suçlamasında “suçlu olmadığı” beyanında bulundu.

69 yaşındaki Menendez’in bugün öğleden sonra saatlerinde New York’un Manhattan bölgesindeki mahkemede Yargıç Sidney H. Stein’ın karşısına çıktı.

Menendez, hakkında geçen ay hazırlanan iddianame sonrasında Senato Dış İlişkiler Komisyonu Başkanlığı’ndan istifa etmişti. Savcılar, Senatör Menendez ve eşi Nadine Menendez’in son beş yıl içinde New Jersey’li üç işadamından yolsuzluk karşılığı nakit para, külçe altın ve lüks otomobilleri içeren rüşvet aldığını iddia ediyor.

Geçen hafta davanın diğer sanıkları, eski iddianamenin yerini alan iddianamedeki suçlamalar karşısında “suçlu olmadıkları” beyanında bulunmuştu. Senatör Menendez hakkındaki iddiaların tebliğinin ise Menendez’in Senato’daki görevleriyle ilgilenmesi amacıyla ertelenmesine izin verilmişti.

Menendez, 30’dan fazla Demokrat Partili’nin senatörlükten istifa etmesi çağrılarına direniyor.

Yeniden yazılan iddianamede Senatör Menendez, eşi Nadine ve işadamlarından birinin, Menendez’in Mısır hükümeti ve Mısırlı yetkililer adına çalışmasını sağlamak amacıyla komplo kurdukları suçlamasına yer veriliyor.

Menendez’in bir ABD Kongresi üyesi olarak yabancı bir hükümet adına çalışması yasak.

Senatör Menendez, Kahire’deki ABD Büyükelçiliği’ndeki personel hakkında Mısırlı yetkililere bilgi aktarmak, Amerikalı senatörleri etkilemek ve Mısır’ın karşı çıktığı bir baraj projesini durdurmak amacıyla ABD Dışişleri Bakanlığı’nı uluslararası müzakerelere daha fazla müdahale etmeye çağırmak için Mısır adına bir mektup kaleme almakla suçlanıyor.

Geçen hafta Nadine Menendez ve işadamı Wael Hana, yeni iddianamede yer alan suçlamalar karşısında “suçlu olmadıklarını” beyan etmişti.

Senatör Menendez’i Mısır hükümeti ve yetkilileri adına kullanmak için komplo kurdukları iddia edilen Nadine Menendez ve Wael Hana, suçlu bulunmaları durumunda beş yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.

VOA tarafından geçilen Senatör Menendez yeni komplo iddiasında yargıç karşısına çıktı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Senatör Menendez yeni komplo iddiasında yargıç karşısına çıktı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Senatör Menendez yeni komplo iddiasında yargıç karşısına çıktı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.